loader
Foto

Galerie foto

Medicina copilului la “Un doctor pentru dumneavoastră”

Estetica dentară, bolile digestive, tratamentele pediatrice, intervenţiile chirurgicale cardiovasculare sau transplantul cardiac sunt câteva dintre subiectele abordate de realizatorii emisiunii împreună cu medicii prezenţi în ediţiile de marţi, miercuri şi joi, la TVRi, de la ora 18:30.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 28 MAI

BOLILE DIGESTIVE
Invitat: prof.dr. MIRCEA DICULESCU, şef Clinica Gastroenterologie si Hepatologie, IC Fundeni
De cele mai multe ori, afecţiunile digestive apar ca urmare a stilului de viaţă pe care îl adoptăm. Prin urmare, este important să acordăm o atenţie sporită alimentelor pe care le consumăm dar şi factorilor care slăbesc imunitatea organismului şi favorizează apariţia bolilor. De Ziua Internaţională a Familiei, prof. dr. Mircea Diculescu ne informează despre bolile digestive, de la genetică până la obiceiuri culinare, şi ne recomandă cum să avem grijă de sănătatea sistemului nostru digestiv. 

NEUROCHIRURGIA PEDIATRICĂ
Invitat: dr. FOFANA IBRAHIM SORY, medic specialist neurochirurgie, SCUC ”M.S. Curie”
Problemele neurologice nu ocolesc vârstele mici şi pot apărea încă din perioada intrauterină, cu efecte grave şi profunde asupra dezvoltării organismului. Acestea pot fi genetice, congenitale, sau dobândite, în timpul vieţii intrauterine sau în timpul perioadei de dezvoltare a copilului. Atunci când pacienţii sunt copii, îngrijorarea se măreşte. Părintele este conştient că afecțiunile pot să-şi pună amprenta asupra întregii existenţe a micuţului iar urmările sunt greu de cuantificat. Despre afecţiunile neurologice care trebuie să ne îngrijoreze, cu adevărat, şi ce măsuri pot fi luate, aflăm de la dr. Fofana Sory.

Moderator: Ana Maria Ghiur

MARŢI, 29 MAI

TRATAMENTE DE ESTETICĂ DENTARĂ

Invitat: dr. IONUȚ LEAHU, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Clinicile dr. Leahu

Sosirea verii înseamnă, pentru mulţi, adoptarea unor măsuri radicale: cure de slăbire, tratamente de întreţinere corporală, testarea unor noi produse de cosmetică albă şi colorată, etc. Bineînţeles, în acest context, se acordă atenţie și danturii, astfel încât, pe lângă un corp armonios să ne bucurăm şi de un zâmbet “hollywoodian”. Cum se poate realiza acest lucru? O vizită la medicul stomatolog, cu recomandări în funcție de probleme: detartraj, albire dentară, aplicarea faţetelor sau coroanelor dentare. Așa ne pregătim zâmbetul pentru pozele perfecte din vacanță. Iar rezultatul va fi: “WOW”!

MEDICINA COPILULUI
Invitat: dr. CĂTĂLIN CÎRSTOVEANU, medic primar neonatologie, șef Secția Terapie Intensivă Nou Născuți, Spitalul Clinic de Urgență pentru copii ”Marie S. Curie” din București

Încă din cele mai vechi timpuri, pediatria a fost cea mai grea specialitate medicală. Mult timp a existat o facultate cu totul dedicată acestui domeniu, însă, astăzi, se regăsește doar ca ramură a medicinei. Tratarea copilului, mai ales a nou-născutului și a copilului mic, este o adevărată provocare pentru fiecare student care își alege specialitatea. Și nu sunt mulți aceia care fac pasiune pentru salvarea vieții unei ființe mici care nu poate să vorbească, să exprime, să arate ce i se întâmplă. Din păcate, nu există manuale pentru părinți, motiv pentru care, un medic, salvator de vieți pure și proaspete, este un ”Dumnezeu” pentru toți aceea care iubesc aceste făpturi minunate. Prof.dr. Cătălin Cârstoveanu susţine:  ”Ca să fii un doctor bun, imaginează-ți în locul persoanei pe care o tratezi, pe mama, tatăl, sora, soţia sau copilul… Copiii ar trebui să fie pe primul loc… În fiecare an, să aducem o îmbunătăţire locului în care lucrăm iar populaţia să conștientizeze că medicina se adresează şi copiilor. " Medicului Cârstoveanu i s-au făcut oferte de zeci de mii de euro din străinătate dar le-a refuzat. Când primul său șef  l-a întrebat ce vrea să facă în meseria sa, i-a răspuns că vrea să ridice clinici precum cele din America. După 14 ani a reușit să ridice trei. Una de neurochirurgie, alta de chirurgie cardiacă și o secție de terapie intensivă pentru nou născuți, care depășește marile clinici ale lumii. Totul cu ajutorul donațiilor, strânse prin fundații, în mare parte dar și cu sprijin de la autorități, care au înțeles, în final, că ideile medicului merită sprijinite.

Moderator Ana Maria Ghiur


MIERCURI, 30 MAI

PROGRESELE CHIRURGIEI CARDIOVASCULARE
Invitat: prof.dr. GRIGORE TINICĂ, medic primar chirurgie cardiovasculară, manager Institutul de Boli Cardiovasculare „prof. dr. George I.M. Georgescu”, Iași

Deși tehnologiile, procedurile și manevrele medicale au evoluat extrem de  mult și au devenit ultraperformante, bolile cardiovasculare pun în continuare mari probleme medicilor mai ales prin varietatea simptomatologiei și manifestării lor, în funcție de unicitatea pacientului. Pe baza medicinei personalizate, medicul chirurg alege metoda potrivită, care va putea avea succesul scontat și care ajută pacientul să se reintegreze în viața socială, mult mai repede. Acest lucru e posibil datorită dezvoltării tehnologiei minim invazive și a accesoriilor esențiale vieții: proteze, stimulatoare cardiace și aparatură de menținere a cordului în ritmul specific vieții. Ce progrese a făcut chirurgia cardiovasculară, aflăm de la prof. dr. Grigore Tinică, medicul care a făcut prima intervenție pe inimă cu laser din România. A venit în România din Republica Moldova, în 1990. După ce a operat timp de 10 ani la Spitalul Clinic de Urgenţă Fundeni, din Bucureşti s-a mutat la Iaşi pentru a pune bazele singurului Institut de Boli Cardiovasculare din Moldova.

TRANSPLANTUL CARDIAC
Invitat: prof.dr. HORAȚIU SUCIU, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, una dintre cele mai performante clinici de profil prin rezultatele obținute și operațiile de anvergură efectuate, Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant, Tg. Mureş, membru al Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant, membru al Academiei de Ștințe Medicale din România

Atunci când chirurgia minim invazivă nu mai reușește să repună inima în ritmul și structurile vitale vieții, iar operațiile pe cord nu mai au efect, se impune efectuarea transplantului cardiac, o procedură problematică atunci când se caută o inimă sănătoasă și compatibilă structural cu noul organism care o primește. O altă problemă este pusă de modul în care privește și primește pacientul receptor, transplantul cardiac. Echipa profesorului Suciu este de multe ori ultima speranţă pentru sute de pacienţi care ajung la Târgu Mureş, într-o instituție de referință în domeniu, la nivel național și international, un reper important pe harta medicinei românești. Transplantul oferă șansa la o nouă viaţă.

În Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant, Tg. Mureş sunt abordate toate patologiilor cardiologico-chirurgicale, de la infarctul miocardic acut la urgențele cardiovasculare ale nou-născutului sau transplantul cardiac, indiferent de vârstă, fapt care a dus inevitabil la o interconectare strânsă cu cele mai importante centre europene. „Marja de eroare este zero. Practic o intervenţie chirurgicală cardiacă nu îţi lasă loc de greşeală. Aici nu se greşeşte de mai multe ori”, spune profesorul Suciu, primul medic român care a realizat un implant de inimă artificială.

(w882) Un doctor

Moderator dr. Gabriel Pavel

JOI, 31 mai

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA, ediţie specială Un doctor pentru dvs.!

Invitați: Vasile Barbu, președinte  Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, prof. dr. Cătălina Poiană, medic primar endocrinolog, Președinte Colegiul Medicilor din București, conf.dr. Carmen Orban, manager Institutul Clinic Fundeni și Augustus Costache, purtător de cuvânt Casa Națională de Asigurări de Sănătate vorbesc deschis despre schimbările din sistemul de sănătate şi despre ce înseamnă să fii... Doctor pentru România!....o campanie TVR Internațional.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Doctor pentru România!....o campanie TVR Internațional.

Realizator tv: Monica Ancuţa

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

 

 

14:55 Vorbeşte corect!

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă

15:00 România…în bucate

* Cooking Show

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator Bogdan Moraru

Producător Costin Miron

O productie TVR Targu-Mures pentru TVR2

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

(redifuzare)

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri