loader
Foto

Galerie foto

„Marile surprize ale micului Luxemburg”- jurnal de călătorie cu Marina Almăşan

Descoperiţi secretele unui centru de putere european! Sâmbătă, de la ora 18:00, la TVR 2 şi TVR HD, duminică, de la ora 15:30 la TVR Moldova şi de la ora 18:00 la TVR Internaţional.

 

Marina Almășan

Vă gândeaţi la o excursie în Luxemburg? Marina Almăşan ne invită sâmbătă, 11 august, de la ora 18.00 să descoperim una dintre cele mai uimitoare ţări europene, în documentarul „Marile surprize ale micului Luxemburg”. Cu rădăcinile adânc înfipte în istoria Europei, ţara cu doar 500.000 de locuitori, Marele Ducat de Luxemburg, este membru fondator al Uniunii Europene şi o perfectă îmbinare între vechi şi nou.

„După succesul documentarelor mele în China și Coreea de Sud, cârcotașii m-au criticat pentru faptul că aleg numai destinații răsunătoare, de anvergură. Iată că am vrut să le demonstrez că și, ca atare, am ales o destinație, la prima vedere, puțin atractivă: unul din cele mai mici state din lume - Luxemburg. La început, mi-a fost teamă că nu voi avea destule subiecte pentru a acoperi o oră de film documentar. Am sfârșit prin a mă frământa, în cabina de montaj, neștiind la ce să renunț, din câte am filmat, în 7 zile”, a povestit Marina Almăşan.

Demersului jurnalistic s-au alăturat, ca parteneri, Ministerul Afacerilor Externe (Ambasada României la Luxemburg) și Oficiul de turism „Luxembourg for Tourism”. Echipa TVR, Marina Almășan şi operatorul Marian Grigore, au străbătut toată țara şi au descoperit şi o comunitate unită de români.

„Am avut ocazia să întâlnesc oameni deosebiți: pe Georges Christen , menționat de Guinness Book ca fiind cel mai puternic om de pe planetă, pe Sarah Brightman - vestita soprană, aflată la Luxembourg pentru a participa la , pe Ezri Kahn, cel mai cunoscut designer luxemburghez, dar şi pe Traian Ciociu, fost campion al României la tenis de masă (la dublu), stabilit la Luxemburg" a adăugat Marina Almăşan.

Deplasarea echipei TVR s-a desfăşurat în perioada Zilei Naţionale a Luxemburgului, astfel încât au putut participa la sărbătoarea luxemburghezilor și au filmat poate cel mai spectaculos show de artificii. "Firește, am discutat și cu maeștri culinari, care mi-au vorbit despre mâncărurile tradiționale, cu vestiți producători de vinuri, cu profesori universitari și studenţi, dar și cu o mulțime de , pe care i-am întâlnit la Ziua Universală a Iei. Despre toate acestea vor vorbi imaginile pe care vi le prezentăm sâmbătă, în cadrul documentarului ”, mai spune Marina Almăşan.

Documentarul „Marile surprize ale micului Luxemburg” va fi difuzat sâmbătă, 11 august, de la ora 18: 00 la TVR 2 şi TVR HD. Duminică, 12 august, de la ora 15:30 la TVR MOLDOVA, iar telespectatorii TVR Internaţional îl vor putea urmări în aceeaşi zi, de la ora 18.00.

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri