loader
Foto

Maia Sandu a venit la „Orizont European”

Creditată de sondaje cu prima şansă să ajungă în turul doi, Maia Sandu a vorbit cu Miruna Munteanu şi Ion M. Ioniţă despre viitorul politic al Republicii Moldova. Vineri, 23 septembrie, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Cu puţin înainte de debutul oficial al campaniei electorale din Republica Moldova, Maia Sandu, prezidenţiabilul pro-european creditat de sondaje cu prima şansă să ajungă în turul doi, vine în studioul TVR de la Bucureşti. Împreună cu jurnalistul Ion M. Ioniţă şi moderatoarea emisiunii, Miruna Munteanu, încercăm o radiografie a peisajului politic dintre Prut şi Nistru şi o analiză a perspectivelor (şi capcanelor) geostrategice care se deschid acum.

Maia Sandu este economist de profesie şi are un master în Administraţie publică la Universitatea Harvard. A fost consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale şi consultant de programe în cadrul PNUD Moldova, iar în perioada 2005-2006 a fost şef de direcţie la Ministerul Economiei.

Ea a apărut în peisajul politic de la Chişinău în 2012, când s-a întors de la Washington pentru a prelua portofoliul de ministru al Educaţiei, fiind nominalizată de PLDM. În perioada mandatului Maiei Sandu, a fost modificată legea învăţământului şi introdusă oficial sintagma de „limba română". De asemenea, studierea limbii ruse în şcoli a devenit opţională şi nu obligatorie.

Moderator: Miruna Munteanu

Producător: Aura Iosif

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:45 Reportajele/Interviurile Telejurnalului

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri