loader
Foto

Kaizen, secretul eficienţei japoneze în România, la TVR Internaţional

Marţi, 8 noiembrie, de la ora 21:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, Sorin Burtea a discutat cu invitaţii săi despre principiul Kaizen, folosit atât de firmele din Japonia cât şi de cele din Europa.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Aţi auzit de Kaizen? Termenul provine din limba japoneză şi tradus literar înseamnă schimbare în bine. În practică este o filosofie născută în ţara soarelui răsare care se concentrează pe îmbunătăţirea continuă în toate aspectele vieţii, un proces ce poate fi aplicat cu succes oriunde, oricând şi de oricine.

Principiul a fost dezvoltat după cel de-al Doilea Război Mondial, în firmele din Japonia, apoi s-a răspândit pe tot globul. A avut ca punct de plecare compania Toyota, care în urma implementării a obţinut rezultate spectaculoase, cum ar fi: creşterea producţiei, eliminarea pierderilor şi reducerea costurilor.

Filosofia niponă a ajuns în România, la început prin intermediul multinaţionalelor, apoi a fost dezvoltată de societăţi româneşti cu sprijinul Institutului Kaizen, care a fost înfiinţat la noi în anul 2004. A fost prima filială din Europa Centrală şi de Est, instituţia globală existând în Japonia, din 1985.

Astăzi, pe piaţa autohtonă avem zeci de companii care performează datorită implementării sistemului de management japonez Kaizen.

Invitaţi: Dr. ing. Julien Bratu, director general Institutul Kaizen România, dr. ing. Cristian Popescu, director general Stabilus Braşov, Hiroyuki Horii, director de operaţiuni Calsonic Kansei România. Li se alătură, prin telefon, Arnella Nechita Rotta, director executiv Sunimprof Rottaprint Cluj-Napoca, şi Ioan Deac, preşedinte Compa Sibiu.

Emisiunea „Investiţi în România!-Euroeconomia” se difuzează în direct la TVR Internaţional şi este retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile pentru IOS şi Android!


19:00 Un doctor pentru dumneavoastră

* Cataracta, principala cauză de pierdere a vederii

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, supraspecializare în chirurgia refractivă și a cataractei

În general, cataracta afectează persoanele după vârsta de 60 de ani, dar există şi tipuri rare care apar mai devreme sau la naștere. Vorbim despre prima cauză tratabilă de orbire din lume. Această afecţiune se poate opera în orice stadiu însă, se recomandă o chirurgie timpurie.

* Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Invitat: acad. Maya Simionescu, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu al Academiei Române, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară

Acad. Maya Simionescu, ex-profesor la universităţi din SUA și Canada, cercetătoarea care a obținut multe premii, distincţii și s-a remarcat în cercetarea biomedicală la nivel internațional, vorbește despre progresele spectaculoase care pot ajuta omenirea să trăiască mai bine în viitor.

* Tratarea gonartrozei şi leziunilor genunchiului

Invitat: dr. Dragoş Popescu, medic primar chirurgie ortopedică, Spania

Dr. Dragoş Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică şi protetica genunchiului, s-a specializat în Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie în cadrul centrului universitar “Hospital Clínic de Barcelona”, unde şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 21 ani. Din 2014, tratează pacienţi şi în România. Are o vastă experienţă în transplanturile şi implanturile artificiale de menisc, precum şi în protezarea robotică a genunchiului.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri