loader
Foto

Galerie foto

Ivan Patzaichin a mâncat sushi autohton la Politică şi delicateţuri

Mircea Dinescu i-a propus invitatului său „fineţuri de primăvară”, în emisiunea difuzată la TVR 1, TVR HD, TVRi şi TVR+, duminică, 6 aprilie, la 14.30.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+

nvitatul lui Mircea Dinescu în ediţia de duminică a emisiunii Politică şi delicateţuri este Ivan Patzaichin, „un adevărat brand de ţară”, cum îl numeşte gazda sa, multiplu campion mondial şi olimpic, născut şi crescut în Delta Dunării. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită în fiecare duminică, la 14.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Pentru a-şi surprinde invitatul, Dinescu a hotărât să gătească „nişte fineţuri de primăvară”, adică sushi de scrumbie albastră de Dunăre şi lapţi de crap, „îmbălsămaţi” cu vin rose şi portocală, pe un „pătuţ” de stufat de ştevie. Cei familiarizaţi cu specialitatea japoneză vor vedea cum se pregăteşte o variantă autohtonă de sushi, despre care poetul spune cu umor că în Deltă se numeşte scrumbie marinată.

De atmosfera din timpul prânzului se ocupă actorul şi cântăreţul basarabean Radu Captari, ale cărui cântece tradiţionale ruseşti umplu de voie bună sufletul gazdei şi al oaspetelui său.

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

15:00 România…în bucate

* Cooking Show

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator Bogdan Moraru

Producător Costin Miron

O productie TVR Targu-Mures pentru TVR2

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

(redifuzare)

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri