loader
Foto

Iubirea şi iertarea vindecă organismul, la „Un doctor pentru dvs.”

În săptămâna 7-10 septembrie, vorbim despre chirurgia estetică, despre bolile cardiovasculare, dar şi despre ce se întâmplă cu organismul când sufletul suferă. Urmăriţi emisiunea la TVR Internaţional şi online pe TVR+, de la ora 19:00.

 

Săptămâna aceasta revedem la „Un doctor pentru dumneavoastră” ediţiile din perioada 18-21 mai.

Luni, 7 septembrie

Irninis Miricioiu o are invitată pe prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, medic -primar cardiolog şi şef al Clinicii de Cardiologie, Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Floreasca, cu care discută despre noile metode de investigaţie a bolilor cardiovasculare.

Inima bate de 100.000 de ori pe zi şi pompează 6 litri de sânge în corp. Dacă ar sta un minut, viaţa ar putea să se stingă. Pentru a evita acest lucru, cel mai bine şi mai uşor, ar fi să facem prevenţia şi mai ales investigaţii la timp.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 8 septembrie

Miruna Moraru discută cu prof. as. dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică şi estetică, despre operaţiile estetice. Cât sunt moft şi cât sunt necesitate?

Dincolo de frumuseţe şi cosmetică, chirurgia estetică rămâne, la bază, chirurgie plastică, reconstructivă şi reparatorie care, pentru mulţi oameni, mai puţin norocoşi, este o necesitate. Pentru alţii este doar o îmbunătăţire a aspectului şi a stării de bine.

Ediția este disponibilă online pe TVR+


Miercuri, 9 septembrie

Ana Maria Ghiur stă de vorbă cu prof. univ.dr. Gheorghe Burnei, medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, şeful Clinicii de Ortopedie, Spitalul clinic de urgenţă pentru copii “M.S. Curie”, despre scolioză şi greşelile posturale

Aproximativ 30% din populaţia României suferă de scolioză, iar 80% dintre bolnavi sunt de sex feminin. 13.000 de copii au scolioză. Boala este congenitală şi se agravează în urma unor greşeli posturale făcute în copilărie. Ce soluţii avem la îndemână pentru rezolvarea acestei probleme am aflat în această ediţie.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 10 septembrie

Sorin Sîrbov îl are invitat în platou pe prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă, profesor de Bioetică laică şi creştină, cu care vorbeşte despre vindecarea prin iubire şi iertare.

Când sufletul ne doare, organismul se îmbolnăveşte. Facem analize, folosim medicamente care blochează doar efectele, dar uităm să căutăm mai adânc cauzele şi mecanismele care au dus la boală. De cele mai multe ori tratamentul este iertarea şi iubirea.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs., transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, doctorii Dana şi Ştefan Jianu   oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii  telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boala. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri