loader
Foto

Investiţii în afaceri de succes şi turism, la TVR Internaţional

Ruxandra Coc, director dezvoltare Doripesco, Braşov, şi Lucian Ştefan Velciu, director general Domeniile Ostrov, Constanţa au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 1 aprilie, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Înfiinţată în 1998, cu capital integral privat, Doripesco a devenit unul dintre cei mai importanţi producători şi procesatori de peşte din ţară, reuşind să îmbine cu succes această activitate cu cea de pescuit sportiv, precum şi cu turismul de profil. Este singura firmă de pe piaţa românească de peşte care are în custodie o deltă, respectiv Delta din Carpaţi - Dumbrăviţa, cu 420 ha de luciu de apă. Societatea braşoveană are două ferme piscicole de crap, o fermă de sturioni, o păstrăvărie şi o secţie de procesare la Hălchiu. Dintre produsele fabricate după reţete din Ţara Bârsei, câteva au fost recunoscute ca tradiţionale.

Una dintre zonele viticole cu tradiţie din ţară, Podgoria Ostrov a fost privatizată în 2001, iar actualul acţionariat autohton a demarat un proces amplu de investiţii. Suprafaţa agricolă de 2.000 de hectare a beneficiat de programe de reconversie. Arealul de 1.300 de hectare a fost replantate cu soiuri nobile, dar şi struguri de masă, iar capacitatea celor două crame Ostrov şi Lipniţa a fost extinsă şi fluxurile retehnologizate cu fonduri europene. De anul trecut, Domeniile Ostrov devin şi o atracţie turistică. Printr-o investiţie de peste 2 milioane de lei, s-a dezvoltat conceptul de turism vini-viticol.

Emisiunea “Investiţi în România!-Afaceri de succes” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Efectele exceselor de sărbători

Efectele exceselor de sărbători

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" în care discutăm despre efectele exceselor de sărbători, tratarea bolilor de oase și legătura ...

Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

 

#tvri