loader
Foto

În sprijinul copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate

Marţi, 11 octombrie, jurnalistul Vitalie Guţu a vorbit cu organizatorii noii campanii de ajutorare a copiilor care au părinţii plecaţi în străinătate. Despre „Familii fără hotare” aţi aflat mai multe începând cu ora 21:00, la TVR MOLDOVA.

 

Vitalie Guţu
Punctul pe AZi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe 6 octombrie, Fundația elvețiană „Terre des hommes” Moldova  a lansat lansat campania de informare „Familii fără hotare” ce vine în ajutorul copiilor, părinților, profesioniștilor din domeniul protecției copiilor, dar și a societății, ca să poată face față anumitor provocări ce țin de protecția copiilor ai căror părinți sunt peste graniţe.

Campania a început la Centrul pentru Copii și Tineri din comuna Grătiești, muicipul. Chișinău cu evenimentul „Migrația – De vorbă cu copiii…”. În cadrul acestui eveniment, 20 de copii și-au dezvoltat abilitățile de comunicare pozitivă cu părinții, înainte și după plecarea lor peste hotare, după care au confecționat și lansat zmei de hârtie pe care au scris și desenat mesaje emoționante pentru părinți.

Jurnalistul Vitalie Guțu împreună cu invitații săi – Tatiana Turchină, psiholog; Alexandru Kurilov, regizor și Dorina Ardeleanu, preşedintele organizaţiei  „Terre des hommes” Moldova – vor  vor dezvolta acest subiect pe larg, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi. Vor fi date răspunsuri la cele mai frecvente întrebări care apar imediat ce părinții iau decizia de a pelca peste graniță. Fiți cu ochii pe noi, începând cu ora 21.00.

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

 

11:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

* Cataracta, principala cauză de pierdere a vederii

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, supraspecializare în chirurgia refractivă și a cataractei

În general, cataracta afectează persoanele după vârsta de 60 de ani, dar există şi tipuri rare care apar mai devreme sau la naștere. Vorbim despre prima cauză tratabilă de orbire din lume. Această afecţiune se poate opera în orice stadiu însă, se recomandă o chirurgie timpurie.

* Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Invitat: acad. Maya Simionescu, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu al Academiei Române, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară

Acad. Maya Simionescu, ex-profesor la universităţi din SUA și Canada, cercetătoarea care a obținut multe premii, distincţii și s-a remarcat în cercetarea biomedicală la nivel internațional, vorbește despre progresele spectaculoase care pot ajuta omenirea să trăiască mai bine în viitor.

* Tratarea gonartrozei şi leziunilor genunchiului

Invitat: dr. Dragoş Popescu, medic primar chirurgie ortopedică, Spania

Dr. Dragoş Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică şi protetica genunchiului, s-a specializat în Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie în cadrul centrului universitar “Hospital Clínic de Barcelona”, unde şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 21 ani. Din 2014, tratează pacienţi şi în România. Are o vastă experienţă în transplanturile şi implanturile artificiale de menisc, precum şi în protezarea robotică a genunchiului.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)

12:00 Investiţi în România! (R)

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)
 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri