loader
Foto

Galerie foto

În inima Transilvaniei şi pe creştetul Ardealului, vineri la TVR Internațional

Vineri, 11 aprilie, de la ora 18.00, la TVR Internațional ați pătruns în Salina Turda și apoi pe Cheile Turzii, într-o nouă ediție “wellNESSIMȚIM BINE ÎN ROMÂNIA”.

 

WellNESSIMȚIM BINE ÎN ROMÂNIA

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Să ne fie clar: avem o singură rubrică în sumar! Am jucat totul pe-o carte! Iar totul se petrece la Turda. Unde ne convingem că sarea e bună atât pentru inima… Transilvaniei – aşa îi zic localnicii sărăţiei, minunăţiei aflată la 100 de metri sub firul ierbii – cat şi pentru plămânii celor peste 1 300 000 de turişti care vizitează anual Salina Turda. N-o fi ea cea mai adâncă din ţară, dar e mai modernizată şi accesorizată decât toate la un loc! E loc sănătos pentru respiraţii, dar şi parc de distracţii!

Sare în ochi, dar la lumina zilei de data asta, frumuseţea exterioară a zonei din vecinătatea Turzii. Cheile! Cele despicate cu sabia de Alexandru Macedon.  Chiar dacă nu le vizitezi pentru alpinism, ci doar pentru …admiraturism.

(w882) Petrisor

Pană la apus, trebuie vizitaţi Apusenii. Apuci astfel să descoperi şi alte văi, coame, creste şi rezervaţii naturale. Cum ar fi Runcu, unde ori te iei agale după turmele de vaci cu 4 ugere pline fiecare, ori cu ceva 4x4 motorizare ajungi sus, cât trebuie de sus ca să-ţi imaginezi cum va arăta aici, peste 2-3 ani, cel mai întins şi ecologic domeniu schiabil din România.

Mânia lui Dumnezeu stârneşti, dacă nu îţi fixezi acum informaţia: Turda este singurul oraş din Romania - în Europa mai e doar Roma – în care credinţa ţine loc de plan urbanistic! Centrul Turzii este construit în formă de cruce, urmare a faptului că oraşul clujean e singurul din lume unde s-a semnat un edict de toleranţă religioasă. Cruce îşi fac mai toţi creştinii înainte de a se aşeza la masă. E timpul să-i acordăm, aşadar, și stomacului o confesiune! În restaurantul unei pensiuni cu cea mai bună friptură de vită şi de mistreţ din regiune. Regiunea de sud-est a Europei! Apoi, după nota de plată, merge un înot în apă!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri