loader
Foto

Igor Dodon, interviu în exclusivitate pentru TVR

Primul interviu acordat unei instituţii media din România de către preşedintele ales al Republicii Moldova a fost difuzat astăzi, 25 noiembrie, la TVR 1 şi TVR Moldova, de la ora 21.00.

 

Claudiu Lucaci

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română difuzează în această seară, începând cu ora 21.00, la TVR 1, un interviu în exclusivitate, acordat de preşedintele Igor Dodon jurnalistului Ştirilor TVR Claudiu Lucaci. Cu întrebări la obiect şi dezvăluiri surprinzătoare, dialogul poate fi urmărit simultan şi la TVR Moldova, precum şi online, pe TVR+.

Ce declară preşedintele Dodon cu privire la reclamaţiile de fraudare a alegerilor din Moldova, cum explică reticenţa Europei Occidentale faţă de victoria obţinută şi ce va discuta cu Vladimir Putin în vizita pe care intenţionează să o facă la Moscova sunt doar câteva dintre întrebările pe care Claudiu Lucaci i le adresează noului preşedinte al Republicii Moldova. Tot atunci, Igor Dodon vorbeşte despre relaţia cu România, despre limba vorbită de moldoveni şi în ce măsură îi consideră pe români fraţi sau... prieteni.

Alegerea lui Igor Dodon ca preşedinte al Republicii Moldova a stârnit numeroase reacţii în lumea europeană. Perceput ca un apropiat al Guvernului de la Moscova, Dodon s-a remarcat prin declaraţii controversate privind relaţiile viitoare ale Moldovei cu Occidentul, dar şi cu Rusia.

Mai multe declaraţii ale preşedintelui Dodon privind proiectele politice interne şi externe ale Republicii Moldova aflăm astă seară, după Telejurnal, la TVR 1 şi TVR Moldova.

23:40 Monocrom

*Studioul teritorial Timişoara

*Generaţia Flora

Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

Teatrul de copii si tineret Timisoara „Merlin”-75 de ani

Producător Ionela Gogoţ

0:05 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri