loader
Foto

Galerie foto

Happy Birthday, Your Majesty!

Cea mai iubită suverană din lume a împlinit 92 de ani pe 21 aprilie. Chiar în ziua aniversării sale, TVR 1 a programat o ediție specială Ora Regelui , la care a participat ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România, precum și filmul documentar Povestea unei regine , producție Marea Britanie 2016.

 

21 aprilie este data naşterii Reginei Elisabeta a II-a, deși este cunoscut faptul că suverana britanică este sărbătorită oficial în luna iunie, când este o perioadă cu vreme mai prielnică pentru ceremoniile în aer liber, atât de îndrăgite de londonezi.

(w882)

Astfel, sâmbătă, 21 aprilie, TVR 1 va transmite în direct o ediție specială a emisiunii „Ora Regelui”, la care invitații lui Bogdan Șerban Iancu sunt: Excelența Sa Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România, prodecanul Facultății de Istorie a Universițății din București - lector univ. dr. Alin Matei și jurnalistul Ion M.Ioniță, redactor-șef al revistei „Historia”.

(w882)

Emisiunea va putea fi urmărită la TVR 1 începând cu ora 15.10, transmisiunea directă fiind urmată de documentarul Povestea unei regine (The Queen at Ninety), produs şi regizat de Ashley Gething în 2016.

În mod tradiţional, ziua Reginei este marcată printr-o ceremonie denumită "Trooping the Colour" ("Salutul Culorilor”), de la care telespectatorii TVR 1 vor putea urmari imagini în cursul zilei de sâmbtătă.

(w882)

În ziua de naștere a „celei mai iubite suverane din lume”, cum e numită de supuși, aceștia vor fi martori la zeci de salve de tun trase in Hyde Park și la Turnul Londrei.

(w882)

Discreția și modestia sunt trăsăturile suveranei, dar Majestatea Sa este apreciată mai ales pentru seriozitatea și competența cu care își exercită îndatoririle. Regina Elisabeta a II-a este monarhul cu cea mai lungă domnie din Marea Britanie, depașind-o pe stră-străbunica ei, Regina Victoria.  De-a lungul domniei, Regina a avut 13 prim-miniștri, a tratat cu 12 președinți ai Statelor Unite ale Americii, cu mii de regi, președinți ori prim-miniștri.

(w882)

Maiestatea Sa Regina Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord s-a întâlnit cu mai mulţi oameni, a vizitat mai multe locuri şi a trăit mai mult decât oricare alt monarh britanic. În 2015, a devenit suveranul cu cea mai lungă domnie din istoria monarhiei britanice. Realizatorii documentarului Povestea unei Regine, pe care telespectatorii TVR 1 îl pot urmări începând cu ora 16.20, au avut acces privilegiat în intimitatea Reginei. Astfel că telespectatorii o vor putea vedea când munceşte, dar şi în momentele ei de relaxare. Documentarul conține interviuri cu cei care o cunosc cel mai bine pe Regină - familia ei -, dar şi cu mulți oameni simpli sau importante personalităţi publice.

(w882)

(w882)

Ediția specială Ora Regelui poate fi urmărită la:

TVR 1 – sîmbătă, 21 aprilie 2018, ora 15.10

TVR International – sîmbătă, 21 aprilie 2018, ora 15.10

TVR Moldova – sîmbătă, 21 aprilie 2018, ora 15.10 (22 aprilie, ora 1.00)

Moderator Bogdan Șerban-Iancu /  Producători: Lidia Voicu și George Tudor

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu și Ruxandra Țuchel

Documentarul Povestea unei Regine este la TVR 1 sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 16.20.

 

credit foto: FB The Royal Family, dailymail.co.uk

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

 

#tvri