loader
Foto

Galerie foto

„Grăbeşte-te încet” şi „Ochi de urs”, în weekend la TVR MOLDOVA

TVR MOLDOVA difuzează sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 22:00, o comedie cu Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu şi Stela Popescu, iar duminică, 22 ianuarie, de la aceeaşi oră, o dramă în care joacă Dragoş Pâslaru şi Sofia Vicoveanca.

 

Sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 22:00 - „Grăbeşte-te încet”

Comedie: România, 1982 Regia: Geo Saizescu Scenariul: Ion Băieşu Cu: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Cornel Vulpe, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Stela Popescu, Ileana Stana Ionescu

(w882) Grabeste-t

Viorel, un bărbat veşnic grăbit, mai ales la volan, accidentează un pieton ciudat - un tânăr aiurit care merge pe mijlocul străzii. După ce, iniţial, fuge de la locul faptei, şoferul se întoarce, dar nu-şi mai găseşte victima. Ca din senin, tânărul accidentat reapare în viaţa eroului, bulversându-i familia cu încurcături comico-sentimentale.

Duminică, 22 ianuarie, de la ora 22:00 - „Ochi de urs”

Dramă: România, 1983 Regia şi scenariul: Stere Gulea Cu: Dragoş Pâslaru, Sofia Vicoveanca, Daniela Vlădescu, Iosif Stoian, Dorina Lazăr

Filmul este o adaptare a nuvelei cu acelaşi nume, după Mihail Sadoveanu.

Un pădurar văduv este fermecat după ce a privit fix în ochii unui urs pe care urma să-l împuşte. Salvarea pare să vină de la un pustnic care îi spune că suferă de boala ochiului de urs şi că lucrurile ar trebui să se îndrepte prin multe rugăciuni şi citire de psalmi.

(w882) ochi de ur

Ochi de urs este un film polemic, o replică la modalitatea «descriptivă», evidentă în mai toate peliculele inspirate din opera ilustrului prozator moldovean. Este o încercare, nu lipsită de reuşite (portretistice, psihologice, de atmosferă), de a pătrunde în universul mitic al pădurii româneşti.”- Călin Căliman (Istoria filmului românesc, ed. Fundaţiei Culturale Române, Bucureşti, 2000)

* În 1983, la Santarem (Portugalia), Dragoş Pâslaru a primit Premiul pentru cel mai bun Actor.

* În 1983, la Costineşti, „Ochi de urs” a fost distins cu Premiul pentru imagine - Florin Mihăilescu.

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

6:20 Regatul Sălbatic

*Sezon 12 Episodul 1

Producător Mihai Enea

6:55 Imnul României

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri