loader
Foto

Galerie foto

Gânduri pictate din Tabor, joi la “Lumea şi noi”

Joi, 29 octombrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional vi l-am prezentat pe pictorul Teodor Buzu, cavaler al Ordinului Naţional al României în grad de Comandor.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Artistul deţine numeroase premii obţinute în diverse ţări, precum cel pentru „Excelenţă artistică” (Dubai, 2005) şi premiul oraşului Tábor din Republica Cehă pentru contribuţia la promovarea oraşului.

Este născut în 1960, în Drăsliceni, raionul Criuleni, Republica Moldova. Locuiește în Cehia, la Tabor. Soția sa, Dagmar, este din Cehia și împreună au ales să locuiască în orașul înființat de husari în urmă cu câteva sute de ani.

(w882) Teodor Buz

A avut peste 150 de expoziții personale și colective în Roma, Viena, Praga, Strasbourg, Chișinău,Veneția.

Este profesor la Școala de Arte din orașul Tabor și spune că elevii săi au fost cei care l-au ajutat să devină cunoscut. Are doi băieți, îndrăgostiți de pictură, care au studiat limba română.

(w882) Teodor Buz

Teodor Buzu spune despre el că este un "artist plastic român din Basarabia, stabilit cu traiul şi creaţia în Cehia", multe dintre lucrările sale trădând într-un fel nostalgia pentru pământul natal şi ataşamentul faţă de valorile spirituale şi culturale româneşti.

I se mai spune "pictorul în cămașă albă" pentru că așa apare la întâlnirile oficiale și așa se simte mai aproape de satul lui din Basarabia.

(w882) Teodor Buz

(w882) Teodor Buz

Un portret de Aura Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:00 Nocturne

*Invitată Cerasela Iosifescu

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

23:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri