loader
Foto

Galerie foto

„Gala TVR MOLDOVA – Români pentru români” 2016

TVR MOLDOVA a premiat excelența și performanța la cea de-a doua ediție a "Galei Premiilor TVR MOLDOVA - Români pentru români". Evenimentul a putut fi urmărit la TVR MOLDOVA pe 7 ianuarie, ora 15:25, şi la TVRi pe 13 ianuarie, ora 21:00.

 

Gala este disponibilă online pe TVR+.

Evenimentul premiază 10 personalități de onoare din Republica Moldova și întărește legăturile între românii de pe cele două maluri ale Prutului.

Directorul TVR Internațional, Cristina Leorenț, a mărturisit că sunt foarte mulți oameni valoroși peste Prut, dar sunt puțin cunoscuți în România.

(w882) Gala TVR M

E important să ne descoperim unii pe ceilalți și să facem proiecte valoroase. TVR MOLDOVA investește la Chișinău în oameni și resurse tehnice și acest lucru se vede în calitatea și cantitatea de programe lansate cel puțin anul acesta. TVR MOLDOVA a revenit peste Prut după șapte ani de absență forțată. În prezent, postul de televiziune se bucură de o încredere deosebită din partea cetățenilor, dar și a autorităților ”, a spus Cristina Leorenț.

Gazdele serii au fost prezentatorii TVR MOLDOVA  Iuliana Marciuc şi Sandu Scobioală, cunoscuţi publicului pentru emisiunile „Destine ca-n filme” şi “Obiectiv Comun”.

(w882) Gala TVR M

„Gala Premiilor TVR MOLDOVA - Români pentru români” a fost și un prilej de reîntâlnire cu mari artişti atât din Bucureşti, cât şi din Chişinău: Dida Drăgan, Gabriel Dorobanţu, Nelly Ciobanu, Akord, Cristina Croitoru, Irina Rimes, Formaţia Catharsis, Alex Calancea Band, Fraţii Advahov, Guz.

(w882) Gala TVR M

La eveniment au fost prezente personalități culturale, politicieni, oficialități, precum și publicul TVR. Aceștia au apreciat profesionalismul și dăruirea postului de televiziune în promovarea valorilor românești.

Acest eveniment deosebit care s-a produs la Chișinău ne va ajuta mai mult să ne cunoaștem valorile. Gala se referă la toate domeniile culturii naționale și nu are hotare doar în Basarabia”, a afirmat viceministrul Culturii, Gheorghe Postică.

Deputatul în Parlamentul României Constantin Codreanu a menționat: „Noi, cei din Republica Moldova, ducem lipsă de mass-media și expresie românească. Prin astfel de evenimente nu facem decât să stimulăm oamenii de cultură. Gala promovează românismul și valorile acestuia”.

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, fiind unul dintre oaspeții Galei, și-a exprimat dorința ca publicul TVR MOLDOVA să ajungă la ponderea de 90% din emisia tuturor posturilor TV. „Este nevoie de TVR, de statul român, care să susțină și să promoveze valorile culturale în Basarabia”, a spus Anatol Șalaru.

Prezența TVR este vitală, pentru spiritul nostru, pentru cultură și, în mod deosebit, pentru a dezvolta gândirea critică, liberă, pentru sursa de informare”, a menționat membra Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Mariana Onceanu Hadârcă.

Jurnalistul Vasile Botnaru, referindu-se la importanța unor asemenea evenimente, a spus că exemplele bune trebuie promovate pentru că avem cu ce ne mândri. „Atunci când vine recunoașterea din exterior este un reproș vizibil. E absolut necesar să le spunem pe timpul vieții, și nu în enciclopedii, ce valoare au”, a menționat jurnalistul.

Premiul pentru Cooperare România – Republica Moldova i-a fost acordat Institutului Cultural Român. „Am fost onorat să primesc premiul TVR MOLDOVA. Este un gest deosebit, care încununează colaborarea dintre Institutul Cultural Român și TVR. Ne-am propus să continuăm proiecte peste Prut”, a declarat secretarul general al Institutului Cultural Român, Cristian Petcu.

(w882) Gala TVR M

Pentru a oferi trofeul Galei TVR MOLDOVA 2016, pe scenă au urcat directorii și vedetele TVR: Producătorul General al Televiziunii Române, Cristian Zgabercea; directorul TVR Internațional, Cristina Leorenț; directorul TVR Iași, Carmen Olaru; directorul TVR Cluj, Romeo Couți; prezentatorul Telejurnalului de la ora 20, Mihai Constantin; moderatorul și realizatorul emisiunii ”Garantat 100%”, Cătălin Ștefănescu; moderatorul și producătorul emisiunii ”Investiți în România!”, Sorin Burtea, și jurnaliștii TVR MOLDOVA, Vitalie Guțu și Stela Dănilă.

(w882) Gala TVR M

TVR MOLDOVA a acordat premii pentru următoarele categorii:

Premiul pentru Promovarea Limbii Române – jurnalistul Alexandru Tănase (post-mortem)

Premiul pentru Promovarea şi Restaurarea Patrimoniului Cultural - ministrul Culturii, Monica Babuc și ex prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă

Premiul pentru Cooperare România – Republica Moldova – Institutul Cultural Român

Premiul pentru Performanţă în Educaţie – pedagogul anului 2016, Viorica Morcov

Premiul pentru Excelenţă în Artă – directorul Muzeului Naţional de Artă din Chişinău, Tudor Zbârnea

Premiul pentru Promovarea Istoriei Neamului –  directorul general al Grupului Editorial Litera, Anatol Vidraşcu

Premiul pentru Performanţă în Afaceri – Ruslan Cojocaru, investitor

Premiul Diaspora – creatoarea proiectului „Adoptă un Vot”, Anastasia Condruc

Premiul Special TVR MOLDOVA - Guvernatorul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah

Gala TVR MOLDOVA  - „Români pentru români” s-a încheiat cu un recital de excepție susținut de Randi.

(w882) Gala TVR M

***

Gala poate fi urmărită la TVR MOLDOVA, sâmbătă, 7 ianuarie, de la ora 15:25, şi la TVR Internaţional, vineri, 13 ianuarie, de la ora 21:00 (în reluare sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 11:25).

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri