loader
Foto

Gala „Tinere Talente’’ 2015 la „Ora Regelui’’, sâmbătă la TVR

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 15.00 la TVR 1, TVR HD, TVR MOLDOVA şi de la ora 16.30 la TVR Internațional, i-ați putut vedea pe cei 34 de tineri artişti care au fost susţinuţi de Fundaţia „Principesa Margareta", de-a lungul ultimului an.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Programul Naţional „Tinere Talente’’, iniţiat de Fundaţia „Principesa Margareta a României”, este recunoscut drept „Cel mai bun program de Artă şi Cultură din România’’, fiind laureat al Galei Societății Civile şi în 2015.

Peste 200 de tineri artişti plastici şi muzicieni au beneficiat de el până acum. Proiectul a fost iniţiat din dorinţa de a le oferi celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la începutul carierei profesionale, şansa de a se exprima şi de a se afirma.

Pentru ediţia din acest an, din 170 de candidaţi au fost selectaţi 34 de tineri din toată ţara, de la liceele şi universităţile de muzică şi arte, care, timp de un an, s-au bucurat de susţinerea financiară şi logistică a Fundaţiei.

Gala „Tinere Talente” este un eveniment în care cele mai valoroase prestaţii artistice din domeniul artelor vizuale şi al muzicii clasice sunt promovate prin organizarea anuală a unui concert şi a unei expoziţii de artă. Cei 34 de tineri muzicieni şi plasticieni, bursieri ai Fundaţiei „Principesa Margareta a României”, demonstrează că şansa care li s-a acordat va fi răsplătită în viitor printr-o carieră de succes.

(w882) Tinere tal


Ne-am întâlnit cu tinerii creatori la repetiţiile generale și în sala de expoziţii, unde făceau ultimele retuşuri pentru concertul de gală şi pentru vernisaj. A fost un bun prilej pentru a-i cunoaşte. Ne-au împărtăşit din bucuriile şi satisfacţiile lor, vădit emoţionaţi de prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Margareta, a părinţilor, prietenilor şi publicului, prezent în număr mare la eveniment.

Invitaţi: A.S.R. Principesa moştenitoare Margareta a României, Mugurel Mărgărit-Enescu – director executiv, Fundaţia ”Principesa Margareta a României”, Ileana Dana Marinescu – artist vizual, mentor în cadrul programului ’’Tinere Talente’’, secţiunea Arte Plastice, bursieri „Tinere Talente’’, 2015, secţiunea arte plastice – expoziţia „Migraţie’’ și bursieri „Tinere Talente’’, 2015, secţiunea muzică – concertul de muzică clasică „În jurul lumii".

Din programul concertului de gală ‘’În jurul lumii’’: ’’Zorba Grecul’’, muzica Mikis Theodorakis, ’’Cielito lindo’’, muzica Quirino Mendoza, prelucrare după o melodie populară mexicană, ’’Oblivion’’, muzica Astor Piazzolla, ’’La vie en rose’’, chansonetă, ’’Chanson Boheme’’, arie din opera ’’Carmen’’ de Georges Bizet, ’’Dans ungar’’, nr. 1, pian la patru mâini de Johannes Brahms, ’’Oci Ciornâie’’, muzica Francis Lai și ’’Lie Ciocârlie’’, prelucrare după o melodie populară românească.

(w882) Tinere tal

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri