loader
Foto

Gala Societăţii Civile de peste Prut, pe agenda “Orizont European”

Vineri, 10 iunie, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA şi la miezul nopţii, la TVR Internaţional, Miruna Munteanu şi invitaţii săi au discutat despre prima ediţie a Galei Societăţii Civile care include şi organizaţii din Republica Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Gala Societătii Civile, cel mai important eveniment care promovează şi premiază cele mai eficiente, durabile și originale proiecte implementate de reprezentanții sectorului neguvernamental din România se extinde peste Prut, pentru ediţia a XV-a.

Astfel, vor fi invitate şi ONG-urile din Republica Moldova să se înscrie în competiţie. La probleme similare, cum ar fi șomajul, sărăcia, depopularea zonelor rurale din cauza lipsei de oportunități, violența în familie, abandonul școlar, pot fi aplicate soluții similare, astfel că multe dintre proiectele românești ar putea fi extinse sau preluate peste Prut.

Există proiecte mari, care presupun sprijin guvernamental, dar și proiecte punctuale, care obțin rezultate concrete fără să aibă nevoie de vreo susținere politică. Care sunt rețetele de succes?

Ediţia este duplex Bucureşti-Chişinău.

Invitaţi sunt Andrei Bortun, iniţiatorul proiectului Gala Societătii Civile, România, Angela Grămadă, preşedinte al Asociaţiei Experts for Security and Global Affairs şi Mariana Ianachevici, preşedintele ChildPact şi fondatoarea asociaţiei AVE Copiii din Republica Moldova.

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

4:00 Articolul VII (R)

*Aderarea României la Spaţiului Schengen terestru. Alegerile europarlamentare şi votul în diaspora. Măsuri menite să reducă timpul de soluţionare a dosarelor de cetăţenie.

Invitaţi: Dan Cărbunaru, director-fondator, Calea europeană şi Ciprian-Adrian Florescu, vicepreşedinte, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie

Realizator şi Moderator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Mihaela Iamandei şi Iulia Popescu

(Reluare)

5:00 Antidot la uitare (R)

*Anghel Saligny

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri