loader
Foto

Filmul românesc, câştigător în Italia

Noutăţi culturale din lumea comunităţii de români de la Roma - miercuri, 14 decembrie, de la ora 21.00 la TVRi şi pe TVR +.

 

Actualitatea TVRi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Realizatoarea Cristina Ţilică vă invită în culisele celei de-a şaptea ediţii a Festivalului de Film Românesc Procult, care s-a desfăşurat în perioada 23-27 noiembrie 2016 la Roma.

TVR Internaţional a fost partener media al festivalului.

Oferă impresii despre eveniment, în reportajul de la TVRi, Excelenţa Sa domnul George Gabriel Bologan, ambasadorul României la Roma, Radu Mihăileanu – regizor, Ina Sava – coordonatorul proiectului ProCult Film Festival, Antonio Palumbo – regizor, Adrian Grigor – director ProCult Film Festival, Emanuele Latagliata – directorul postului tv Italia Romit, Cristiano Acquaroli – director de imagine, Giancarlo Germani – avocat, Iulian Manta – vicepreşedinte al unui sindicat pentru românii din Italia.

(w882) Roma

România a fost reprezentată, în juriul acestei ediţii, de Cristina Ţilică, realizator şi producător de emisiuni tv la TVR 1, care a jurizat la secţiunea documentare.

(w882) Roma

Din juriul festivalului au făcut parte Antonio Palumbo şi Marco Bonini, din noul val al cinematografiei italiene. Invitaţii de onoare au fost Nae Caranfil, Radu Mihăileanu şi Horaţiu Mălăele.

(w882) Roma

Gala laureaţilor celei de-a şaptea a ediţii a Festivalul de Film Românesc ProCult s-a desfăşurat la Casa del Cinema Marcello Mastroianni.

 

(w235) RomaPremiile Procult Film festival 2016:

Premiul Metamorfoze - lungmetrajul “Live” de Vlad Păunescu

Premiul Transparente - scurtmetrajul “De ce pe mine” de Dan Chişu

Premiul de debut - scurtmetrajul „Un alt drum” de Andrei Robert Popa

Cristina Oancea, jurnalist senior la TVR, a obţinut premiul pentru scurtmetraj la această categorie din concurs, pentru filmul „Apusul Aurarilor”, produs de TVR 2.

Astfel, Televiziunea Română s-a întors şi în acest an cu premiul I, după ce anul trecut, documentarul „Căsătoriţi la Revoluţie”, realizat de Cristina Ţilică de la TVR 1, a obţinut trofeul festivalului din partea juriului prezidat de Nae Caranfil.

 

(w882) Roma

(w882) Roma

Cadru din „Apusul Aurarilor” - TVR

Festivalul este o iniţiativă a Asociaţiei socio-culturale ProEvent din Roma în colaborare cu Asociaţia Socio-Culturală „Vocea Românilor” şi este susţinut de către Ambasada României în Italia, Accademia di Romania a Roma, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Ministerul Turismului, Institutul Cultural Român din Roma şi Televiziunea Română.

***

Realizator şi producător:  Cristina Ţilică

Foto credit: Claudiu Petringenaru, director de imagine TVR

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri