loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 31 august - 6 septembrie, la TVR Moldova

TVR Moldova vă propune în această săptămână trei filme româneşti de acţiune: „Ora zero”, „ Un om în Loden”, „Terente – regele bălţilor”.

 

Vineri, 4 septembrie, de la ora 22:00, pe TVR Moldova puteţi viziona filmul „Ora zero” (România, 1979) regizată de Nicolae Corjos după scenariul lui Coman Şova. Muzica îi aparţine lui Florin Bogardo. Mihai Mereuţă, Dan Nuţu, Geo Costiniu, Carmen Galin, Silviu Stănculescu, Nicu Constantin joacă în rolurile principale.

În noaptea de Anul Nou, muncitorul Marin Căruntu este chemat împreună cu fiii săi pentru a remedia o defecţiune a unui cablu I.T.B. Singurul care lipseşte dintre fii este Mihai, angajat împreună cu prietenul lui, Jorj, în nişte afaceri dubioase. Jorj accidentează o tânără, fuge de la locul faptei, dar va fi în cele din urmă prins cu ajutorul lui Mihai. După remedierea defecţiunii, familia se va reuni şi va da ceasul înapoi pentru a sărbători Revelionul.

„Portret colectiv al unei familii de muncitori-tatăl şi cei patru fii ai săi-constituiţi ca echipă de intervenţie în transporturile orăşeneşti. În noaptea de Anul Nou, ei fac ultimele revizii pe traseul tramvaielor bucureştene, înainte de a-şi petrece Revelionul în familie şi a trece printr-o aventură (poliţistă), un accident de circulaţie, în care, fără voia sa, unul dintre tineri este implicat. La ”ora zero” toţi vor fi acasă, unde reportera Televiziunii îi filmează.” Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005)

Scriitorul Romulus Rusan descria filmul astfel: "Ora zero (...) este construit ca un vas închis, în care dramele unei familii fierb până la epuizarea lor, fenomenul fiind lăsat să se consume de la sine, dar controlat aproape minut cu minut și degajând deducţii particulare.” („Filmar”, 1984)

Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 23:05, se transmite filmul „Un om în Loden” (România, 1979). Este o ecranizare a romanului „Moartea vine pe bandă de magnetofon”, de Haralamb Zincă. Este debutul regizoral al lui Nicolae Margineanu. Drama îi are în distribuţie pe: Victor Rebengiuc, Ovidiu Iuliu Moldovan, Constantin Diplan, George Constantin, Mircea Albulescu, Draga Olteanu-Matei, Florina Luican.

În camera sa, în miezul nopţii, un om se trezeşte brusc cuprins de o panică nebună. De foarte aproape, un râs sarcastic se face auzit. A doua zi, reluându-si preocupările la Institutul de Geologie, unde lucrează la un proiect ce vizează un zăcământ de uraniu, inginerul Dan Stamatiad uită ce s-a petrecut în noaptea trecută. Dar odata întors acasă, coşmarul reancepe. Apeluri telefonice în miez de noapte, scrisori anonime de ameninţare, fac din viaţa inginerului Stamatiad un veritabil infern. Totul culminează când într-o seară descoperă în apartamentul lui un magnetofon şi un plic. Necunoscutul îl anunţă că ascultând banda îi va afla identitatea şi motivul pentru care va veni să-l ucidă...

Duminică, 6 septembrie, la ora 22:00 e programat filmul „Terente – regele bălţilor” (România, 1995) în regia lui Andrei Blaier. Îi veţi revedea în rolurile principale pe: Gavril Pătru, Gheorghe Dinică, Lucian Iancu, Constantin Codrescu, Mircea Rusu. Scenariul e senat de Fănuş Neagu şi Lucian Chişu. Descoperim povestea lui Terente (Gavril Pătru) care, fiind înrolat marinar pe un vas militar, este nevoit să dezerteze pentru că intră în conflict cu superiorii săi. Este ajutat de Bazil (Gheorghe Dinică), un cunoscut ziarist, să se ascundă o vreme prin Brăila, până când este prins şi încarcerat. Reuşeşte să evadeze şi, după o serie de tâlhării, face rost de o sumă foarte mare de bani. Organizează în bălţile Dunării o bandă de răufăcători cu care terorizează locuitorii oraşului Brăila.

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri