loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 20-26 aprilie, la TVR Moldova

"Pădurea de fagi" şi "Glissando" sunt recomandările TVR Moldova pentru această săptămână. Le puteţi urmări sâmbătă, 25 aprilie şi duminică, 26 aprilie, de la ora 22:00.

 

Sâmbătă, 25 aprilie, începând cu ora 22:00, TVR Moldova difuzează filmul “Pădurea de fagi”(1986) în regia Cristinei Nichituş, după un scenariu de Francisc Munteanu. Din distribuţie fac parte: Raluca Penu, Tora Vasilescu, Catrinel Dumitrescu, Florin Zamfirescu. Filmul relatează povestea de viață a unor telefoniste din capitală, pe care evenimentele din august 1944 le-au găsit la datorie. În perspectiva întoarcerii armelor la 23 august 1944, mişcarea comunistă a organizat funcţionarea unei centrale telefonice camuflate în pădure. Sub tirul gloanţelor nemţilor, care descoperă amplasarea centralei, telefonistele vor săvârşi acte de adevărat eroism. Tudor Caranfil a socotit filmul drept „un debut regizoral fericit cu remarcabile notaţii psihologice şi compoziţii de personaje”. ( „Dicționar universal de filme”)

„Glissando” (1984) este o dramă inspirată din nuvela „Omul din vis” de Cezar Petrescu. În mediul burghez al anilor '30, Ion Teodorescu, un bărbat dintr-o veche familie boierească, e obsedat de jocul de cărţi pe care-l practică în viaţă şi în vis. Este obsedat şi de portretul unei tinere femei, în care o recunoaşte pe mama sa, precum şi de un domn cu părul cărunt care descinde din universul oniric şi îi face o vizită în realitate. În viaţa reală e îndrăgostit de Nina, guvernantă în casa unui prieten, dar nu se ştie dacă gestul sinuciderii, când aceasta îl părăseşte, e comis în realitate sau în vis. Regia şi scenariul îi aparţin lui Mircea Daneliuc. În film joacă Tora Vasilescu, Ştefan Iordache, Ion Fiscuteanu. Pelicula a primit, în 1984, Premii ACIN: pentru imagine (Călin Ghibu), pentru interpretare masculină (Ştefan Iordache), pentru decoruri (Magdalena Mărăşescu), pentru costume (Cătălina Iacob), pentru coloană sonoră (Anuşavan Salamanian) şi Diplomă de onoare ACIN pentru Petre Simionescu. În 1990 a primit Marele Premiu ACIN. Duminică, 26 aprilie, la ora 22:00, puteţi urmări filmul pe TVR Moldova.

 

2:00 Cursa prin istorie

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri