loader
Foto

Galerie foto

Filmele din weekend la TVR MOLDOVA: „Operaţiunea Monstrul” şi „Un bulgăre de humă”

TVR MOLDOVA difuzează sâmbătă şi duminică, de la ora 21:00, o comedie, în regia lui Manole Marcus, şi o dramă care are la bază povestea scriitorului Ion Creangă, în regia lui Nicolae Mărgineanu.

 

Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 21:00 - „Operaţiunea Monstrul”

Comedie România 1976 Regia: Manole Marcus

Cu: Marin Moraru, Octavian Cotescu, Toma Caragiu, Elena Sereda, Cristina Hofman, Lia Sahighian

Un grup de cinci bărbați, prieteni, colegi de serviciu, pleacă, fără știrea nevestelor, într-o expediție în Deltă.

(w882) Operatiune

La pescuit, respectiv la vânătoare, personajele ajung în situații dintre cele mai ridicole și amuzante. Comicul de situații erupe în momentul în care, contrar uzantelor vremii, Corneluș, cel mai mic în ierarhie, prinde Monstrul.

Duminică, 15 ianuarie, de la ora 21:00 - „Un bulgăre de humă”

Dramă România 1989 Regia: Nicolae Mărgineanu

Cu: Dorel Vişan, Carmen Tănase, Adrian Pintea, Emilia Dobrin, Marcel iureş, Maria Ploae

Povestea lui Ion Creangă, scriitorul care a reuşit să impresioneze generaţii de-a rândul cu basmele şi povestirile sale. Continuând un har moştenit de la strămoşii săi, Creangă considera poveştile lui o simplă sursă de amuzament, lipsită de profunditate. Mihai Eminescu este cel care încearca să-l convingă că deţine un talent deosebit. Poetul, însă, are alte probleme, fiind implicat într-o imposibilă poveste de dragoste cu Veronica Micle.

(w882) Bulgare de

Respectul pe care îl avem în mod firesc faţă de marile personalităţi Ion Creangă şi Mihai Eminescu a devenit, în momentul realizării acestui film, extrem de inhibant. Acesta a constituit principalul handicap pe care l-am avut de trecut. Pentru a deveni personaje de film, Eminescu şi Creangă trebuiau să coboare de pe statui, să prindă viaţă împrumutând chipurile unor actori. Să vorbească, să se mişte şi să evolueze într-un chip cât mai firesc.

(w882) un bulgare

Chiar dacă primele lor apariţii în film riscă să decepţioneze printr-o firească neidentificare cu fotografiile, atât de cunoscute, sperăm ca personajele să devină convingătoare pe parcursul desfăşurării povestirii cinematografice. Este un omagiu pe care îl aduce, cu întârziere, împlinirii a 100 de ani de la moartea lui Ion Creangă, Mihai Eminescu şi Veronica Micle. (Nicolae Margineanu - scenarist, producător și regizor de film)

(w882) un bulgare

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri