loader
Foto

Un comisar acuză

România, 1974

duminică, 05 februarie 2023
ora 00:40

 

 

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Sergiu Nicolaescu, Amza Pellea, Gheorghe Dinică, Ion Besoiu, Jean Constantin.

1974 - Premiile ACIN pentru interpretare masculină - Sergiu Nicolaescu, decoruri şi montaj.

Poliţist. Acţiunea filmului pleacă de la câteva evenimente reale petrecute în noiembrie 1940 (masacrul de la Jilava, asasinarea profesorilor Nicolae Iorga şi Virgil Madgearu), în perioada statului naţional-legionar.

Comisarul Moldovan este însărcinat cu anchetarea unui masacru organizat în noiembrie 1940 de un comando legionar la închisoarea Viraga. Masacrul a avut ca ţintă mai mulţi adversari ai regimului politic de extremă dreaptă din România anului 1940, încarceraţi la Viraga, printre care şi un grup de activişti comunişti.

Pentru a scoate adevărul la lumină, Moldovan trebuie să lupte nu doar cu Legiunea, ci şi cu influenţii protectori ai acesteia din sferele înalte ale puterii. Deşi reuşeşte să descopere adevărul şi să-i ucidă pe legionarii care au participat la masacru, comisarul Moldovan este împuşcat la finalul filmului pe dealul de la Mănăstirea Plumbuita.

 

* Acest program poate fi vizionat de copiii în vârstă de până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia (AP).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 

#tvri