loader
Foto

Puzzle

România, 2013

sâmbătă, 28 iulie 2018
ora 23:00

 

 

Regia: Andrei Zincă

Scenariul: Adrian Lustig

Cu: Dan Nuţu, Adrian Titieni, Ioana Pavelescu, Skovrán Tünde, Cătălina Mustaţă, Şerban Ionescu

Dramă. Scenariul este o adaptare a piesei de teatru „Blind Date” a dramaturgului argentinian Mario Diament.

Ştefan Manea, un executor judecătoresc de 51 de ani, frustrat de existenţa lui solitară şi lipsită de pasiune, îşi dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât să se folosească de el. Deşi are o familie frumoasă şi este căsătorit de mulţi ani cu Lena, el constată că singurul lui prieten este un bătrân scriitor orb, pe care îl cunoaşte când ajunge să-l evacueze din propria locuinţă. Inspirat de gândirea acestuia, Manea găseşte curajul să treacă dincolo de toate regulile pe care le acceptase în viaţă. Astfel, va regăsi bucuria unei existenţe libere şi pasionante şi ajunge să se îndrăgostească de o femeie mult mai tânără decât el.

 

 

2:00 Miturile comunismului

*Frontieriştii

Un fenomen încă tabu pe agenda publică: fenomenul frontierist, adică fuga din ţară, prin trecerea ilegală a frontierei, în perioada comunistă. Un capitol sângeros al istoriei noastre recente: mii de fugari, prinşi, au fost împuşcaţi sau torturaţi în anchete, iar pentru toate acestea, după 35 de ani de democraţie, nimeni nu a fost găsit vinovat.

Invitaţi: Marina Constantinoiu, jurnalistă, a creat o campanie de presă dedicată fenomenului frontierist şi Cătălin Popescu, un frontierist care a traversat Dunarea înot

Moderator Irina Luca

Promovare online Codruț Pânzaru

Jurnalişti: Cătălin Apostol, Gheorghe Preda

Realizatori: Irina Luca, Raluca Rogojină

Producător Mimi Necula

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

 

#tvri