loader
Foto

Nuntă în Basarabia

România, 2010

sâmbătă, 20 iulie 2019
ora 23:00

 

 

Regia: Nap Toader

Cu: Vlad Logigan, Victoria Bobu

Comedie

Un tânăr dirijor din Bucureşti şi o pianistă din Chişinău se căsătoresc în România, dar sunt nevoiţi să mai facă o nuntă şi în Basarabia, pentru ca din darul de la rudele miresei să adune banii de avans pentru un apartament. Cea de-a doua nuntă devine prilej de competiție între rudele tinerilor miri, iar situația este complicată de diferențele de tradiții.

19:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Rinita alergică, tratament și prevenție

Invitat: dr. Iulia-Mihaela Hobeanu, medic primar ORL, dr. în ştiinţe medicale, Spitalul Clinic de Urgența Sf. Pantelimon, București

Rinita alergică este o reacție la polen, mucegai, blana animalelor, praful de casă și lista poate continuă. Persoanele afectate strănută, au nas înfundat, mâncărimi la nivelul ochilor, dureri în gât. Aflăm când este necesar să megem la medic și ne informăm despre sinuzită și otită, care sunt complicații ale rinitei alergice dar și ce remedii naturale pot ajuta în tratarea lor.

*Sedentarismul şi durerile lombare

Invitat: dr. Andreea Mitulescu, medic primar medicină fizică și reabilitare, şef secție Recuperare Medicală, Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga

Când petrecem mai mult de 6 ore pe zi în șezut sau întins, fără mișcare fizică în viața cotidiană, avem un comportament sedentar. De-a lungul vieții, peste 80% din populația globului dezvoltă un episod de durere lombară care debutează, de obicei, la efort. Durerile lombare pot fi rezultatul unui traumatism, a unei posturi incorecte sau a acumulării de stres la nivelul coloanei vertebrale. Drumețiile sunt sănătate pentru creier și trup. E bine să evităm mersul grăbit, să fim atenți la respirație, să știm cum călcăm și cum îndoim genunchii...O durere lombară poate să apară în urma unei mișcări greșite care poate face imposibilă aplecarea trunchiului. Netratată corespunzător, ne poate imobiliza.

*Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Invitat: din Franţa, dr. Liviu Serb, şef serviciu Endocrinologie-Diabetologie-Nutriţie, Mulhouse. România este printre ţările cu cea mai mare prevalenţă a diabetului în Europa, un flagel care, la nivel global, afectează sute de milioane de oameni. Studiile arată că, până în 2050, cazurile s-ar putea dubla. Odata diagnosticat, este esenţial să gestionăm glicemia pentru a evita complicaţiile. Prevenția e ideal să înceapă încă din copilărie, prin practicarea sportului și formarea educației alimentare a copilului (mese organizate, evitarea dulciurilor şi a sucurilor carbogazoase).

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

(redifuzare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 

#tvri