loader
Foto

MIREASA DIN TREN

România, 1980

sâmbătă, 12 decembrie 2020
ora 23:00

 

 

Regia: Lucian Bratu

Scenariul: D.R. Popescu

Cu: Gheorghe Visu, Aurora Leonte, Radu Gheorghe, Radu Vaida, Dorel Vişan

*Dramă. Film de dragoste: aventură romantică cu tentă neorealistă, în care sunt implicaţi trei tineri ”atipici” pentru realităţile standard ale socialismului; doi dintre ei iubesc pitorescul escapadelor feroviare, în care joacă rolul de ”mire” şi ”mireasă”; cel de-al treilea, care li se alătură şi care va ”răpi” în final ”mireasa”, este stăpânit de sentimente statornice şi păstrează un dram de raţionalitate. – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundației Pro)

* 1980 - Premiul ACIN pentru scenariu - D. R. Popescu; pentru coloana sonoră - Silviu Camil

* 1980 - Marele premiu la Festivalul de la Costinești și premiul pentru imagine - Nicu Stan; mențiune specială pentru interpretare - Dorel Vișan

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

4:00 Articolul VII (R)

*Aderarea României la Spaţiului Schengen terestru. Alegerile europarlamentare şi votul în diaspora. Măsuri menite să reducă timpul de soluţionare a dosarelor de cetăţenie.

Invitaţi: Dan Cărbunaru, director-fondator, Calea europeană şi Ciprian-Adrian Florescu, vicepreşedinte, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie

Realizator şi Moderator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Mihaela Iamandei şi Iulia Popescu

(Reluare)

5:00 Antidot la uitare (R)

*Anghel Saligny

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

 

#tvri