loader
Foto

MARELE SINGURATIC

România, 1977

sâmbătă, 04 iunie 2022
ora 23:00

 

 

Regia: Iulian Mihu

Scenariul: Marin Preda

Cu: George Motoi, Florenţa Manea, Gheorghe Dinică, Toma Caragiu, Adriana Nemeş, Ion Caramitru

Dramă. Ecranizare a romanului omonim, de Marin Preda.

După absolvirea Institutului Agronomic, fostul activist de partid Niculae Moromete îşi petrece viaţa trăind departe de frământările politice ale epocii. Niculae a fost activist de partid în anii '50 ai secolului al XX-lea şi a săvârşit o eroare politică în urma căreia un om nevinovat s-a sinucis. Moartea iubitei îl determină să accepte invitaţia vechilor tovarăşi de a-şi relua activitatea politică.

„Marele singuratic este, fără îndoială, o adâncă plecăciune pe care cinematograful o face în faţa literaturii. Ca film, el poate să placă, să displacă, să încânte sau să nedumerească, în niciun fel şi în niciun chip nu poate trăi indiferenţa. Pentru că literatura în faţa căreia se înclină poartă semnătura lui Marin Preda, dar şi pentru că cel care face această plecăciune este Iulian Mihu. Un regizor cu ale cărui filme poţi fi sau nu de acord, le poţi accepta sau respinge, în niciun caz nu le poţi ignora.” – Eva Sîrbu.

* 1977 - ACIN - Premiul pentru decoruri "In memoriam" - Giulio Tincu - şi Premiul pentru montaj – Gabriela Nasta.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)

 

#tvri