loader
Foto

Filip cel bun

România, 1974

vineri, 24 februarie 2017
ora 10:30

 

 

Regia: Dan Piţa

Cu: Mircea Diaconu, Draga Olteanu Matei, George Constantin

Dramă

Proaspăt absolvent de liceu, Filip pică examenul la facultatea la care tatăl lui ţinea morţiş să-l vadă intrat. Descoperind că părintele său, constructor la Reșița în anii '50, a fugit de pe șantier, băiatul încearcă să elucideze misterul biografiei acestuia şi, totodată, să-şi găsească propriul drum în viaţă.

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 91-95

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

12:00 A doua Românie (R)

* Teodora Popa este o tânără cercetătoare din Londra specializata în genetică care militează pentru introducerea tehnologiei, a metaversului și a inteligenței artificiale în domeniul sănătății, în special în aria fertilizării in vitro. A obținut licența și masterul în Genetică și Genomică Umană la University College London (UCL), și are un doctorat în domeniul fertilității, geneticii embrionare și a sănătății femeilor. Este vicepreședinta Academiei Globale de Genomică și Medicină Personalizată, şi conduce biroul de inovaţii al unei clinici de fertilitate din capitala Marii Britanii. La inceputul acestui an a obţinut premiul Omul de Ştiinta al Anului din partea British Fertility Society. Teodora este împreună cu noi în această ediţie şi ne spune poveste ei, dar şi care sunt motivele pentru care a venit în România.

Reprezintă a treia generaţie de violonişti dintr-o familie cu tradiţie în muzica din Transilvania şi a reuşit să încânte publicul de peste ocean cu repertoriul său care curpinde reinterpretări de muzică clasică şi Jazz. Mihaela Crăciun ne spune povestea impresionantă a profesorului şi violonistului Cristian Herki, absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, stabilit de mulţi ani în Canada.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

 

#tvri