loader
Foto

Cu mâinile curate

România, 1972

sâmbătă, 04 februarie 2023
ora 21:25

 

 

Regia: Sergiu Nicolaescu

Scenariul: Titus Popovici şi Petre Sălcudeanu

Cu: llarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Dobrescu, Gheorghe Dinică.

* 1972 - ACIN - Premiul pentru interpretare masculină - Gheorghe Dinică.

Poliţist. Filmul deschide celebra serie a policier-urilor lui Sergiu Nicolaescu şi entuziasmează şi amuză la fel de tare ca acum peste 40 de ani. Dintre personajele de neuitat pe care le-a creat, îi amintim pe Semaca şi pe Lăscărică.

Acţiunea se desfăşoară în 1945, când nivelul criminalităţii atinsese cote alarmante. Roman este un proaspăt poliţist, fost comunist ilegalist, numit la conducerea uneia dintre cele mai „fierbinţi” secţii de poliţie din Capitală. El apelează la ajutorul comisarului Miclovan, un poliţist cu metode neconvenţionale.

* Acest program poate fi vizionat de copiii în vârstă de până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia (AP).

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.


20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

21:00 A doua Românie

* Teodora Popa este o tânără cercetătoare din Londra specializata în genetică care militează pentru introducerea tehnologiei, a metaversului și a inteligenței artificiale în domeniul sănătății, în special în aria fertilizării in vitro. A obținut licența și masterul în Genetică și Genomică Umană la University College London (UCL), și are un doctorat în domeniul fertilității, geneticii embrionare și a sănătății femeilor. Este vicepreședinta Academiei Globale de Genomică și Medicină Personalizată, şi conduce biroul de inovaţii al unei clinici de fertilitate din capitala Marii Britanii. La inceputul acestui an a obţinut premiul Omul de Ştiinta al Anului din partea British Fertility Society. Teodora este împreună cu noi în această ediţie şi ne spune poveste ei, dar şi care sunt motivele pentru care a venit în România.

Reprezintă a treia generaţie de violonişti dintr-o familie cu tradiţie în muzica din Transilvania şi a reuşit să încânte publicul de peste ocean cu repertoriul său care curpinde reinterpretări de muzică clasică şi Jazz. Mihaela Crăciun ne spune povestea impresionantă a profesorului şi violonistului Cristian Herki, absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, stabilit de mulţi ani în Canada.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

 

#tvri