loader
Foto

Galerie foto

Comedii românești cu Brigada Diverse, la început de an

Seria B.D. ne aduce zâmbetul pe buze de vineri, 4 ianuarie, până duminică, 6 ianuarie. Îi vom revedea la TVRi pe Jean Constantin, Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani, Toma Caragiu, Iurie Darie, Puiu Călinescu.

 

Vineri, 4 ianuarie, de la ora 23:00, "Brigada Diverse intră în acțiune" (1970). Filmul regizat de Mircea Drăgan este primul din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse a unei secții de miliție din România comunistă: furtul unui cățel și dispariția unei broșe. Rezolvarea furturilor minore va duce la descoperirea unor infracțiuni de mai mare importanță (uciderea șefului unui serviciu comercial de la o întreprindere și furtul sistematic de mărfuri din Magazinul Universal Victoria). Distribuția de excepție este un motiv în plus să urmărim comedia: Jean Constantin, Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani, Toma Caragiu, Iurie Darie, Puiu Călinescu, Ioana Drăgan, George Mihăiţă, Ştefan Bănică, Dumitru Furdui Jean Lorin Florescu, Valeria Ogăşanu, Gina Petrini .

(w882) BD in acti

Sâmbătă, 5 ianuarie, de la ora 23:00, TVR Internaţional a programat următorul film din seria B.D: "Brigada diverse în alertă! " (1971). Brigada descoperă și anihilează o bandă de răufăcători care punea în circulație bani falși, cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le apoi la “Consignația”. Ajută la destrămarea unei rețele de hoți din locuințe din care făcea parte un grup de femei ce se dădeau drept văduve, spre a stârni compasiunea unor creduli și a-i jefui. Pe lângă eroii deja cunoscuți (Patraulea, Gogu Steriade, Plutonierul Căpșună și Căpitanul Panait, Trandafir) vom descoperi și alte personaje excepțional interpretate de Cezara Dafinescu, Vasilica Tastaman, Elena Caragiu, Lucia Boga. Al doilea film din serie este împărțit în 2 episoade: "Femeia fără identitate" și "Văduve cu termen redus".

(w882)

Duminică, 6 ianuarie, de la ora 23:00, seria se încheie cu filmul "B.D. la munte și la mare". Ni se prezintă alte două cazuri rezolvate de brigadă: anihilarea unei bande de traficanți de droguri și arestarea unui infractor străin care avea în intenție să organizeze o rețea de furt și export de icoane. "Brigada Diverse" dejoacă planurile "bandiților internaționali" care încercau să introducă droguri în zona litoralului și care sunt urmăriți și în munți, de unde sustrag icoane foarte valoroase. Gogu, Patraulea și Trandafir sunt atrași în cursă de domnul Vasilescò, care le promite contracte în străinătate și cad din nou în mâinile Miliției, deși sunt niște simpli intermediari.

(w882)

 

21:00 A doua Românie

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri