loader
Foto

Eurovision România – A început show-ul din marea finală

Spectacolul este transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR MOLDOVA, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, duminică, 17 februarie, de la ora 20.30.

 

. 200 de m2 de ecrane LED, videomapping, scenografie video și efecte speciale pentru scena evenimentului
· Alina Ionescu se alătură cuplului de prezentatori Aurelian Temișan și Ilinca Avram
· Ordinea intrării pieselor în concurs

Este o seară de gală – la Sala Polivalentă sunt prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai României la edițiile anterioare Eurovision, glorii ale sportului, vedete TVR și numeroși fani.

Scena, gândită ca o adevarată constelație a visului, se  transforma pentru fiecare moment al show-ului cu ajutorul celor mai moderne elemente de tehnică multimedia: 200 de m2 de ecrane LED, videomapping, scenografie video și efecte speciale.  Concurenții și artiștii în recital vor avea posibilitatea să se exprime artistic, muzical și coregrafic într-o manieră originală.

Camera Verde este amplasată în centrul sălii, în imediata vecinătate a scenei, iar ecranele LED transmit imagini din acest spațiu încărcat de emoție, pentru ca publicul să participe interactiv la momentele de suspans alături de artiști.

În premieră, doi câștigători Eurovision – Netta și Emmelie de Forest - vor urca pe scena finalei naționale, iar seria recitalurilor serii este completată de Inis Neziri, laureata marelui trofeu Cerbul de Aur 2018.

(w882)

(w882)

Spectacolul din această duminică va avea trei prezentatori. Alături de Aurelian Temișan și Ilinca Avram o vom urmări și pe frumoasa vedetă Alina Ionescu, cunoscută publicului din sitcom-ul TVR „Sat TV”, dar şi din emisiuni de divertisment. Publicul TVR a întâlnit-o și la ediția din acest an a Festivalului Internațional Cerbul de Aur, unde a prezentat agenda evenimentului.

(w882)

Gazdele show-ului vor aduce pe scenă un spectacol de styling, de la classic la haute-couture, de la haute-couture la science fiction, alăturându-se, astfel, alegoriei pe care concurenții o vor parcurge în povestea muzicală.

(w882)

Ø     Ordinea intrării în concurs:

Miercuri, a avut loc tragerea la sorți pentru ordinea intrării pieselor în concurs, la Sala Polivalentă, în direct la TVR 1. Ficare concurrent a extras, dintr-o urnă, biletul cu numărul de intrare pe scenă:

1. „Renegades” – Linda Teodosiu

2. „Right now” – Olivier Kaye

3. „Dear father” – Laura Bretan

4. „Skyscraper” – Teodora Dinu

5. „We Are The Ones” – Claudiu Mirea

6. „Your journey” – Aldo Blaga

7. „On a Sunday” – Ester Peony

8. „Daina” – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan

9. „Army Of Love” – Bella Santiago

10. „Destin” – Trooper

11. „Without You (Sin Ti)” – Dya & Lucian Colareza

12. „Underground” – Mirela Vaida

Reprezentantul României la Eurovision va fi ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și celebrul artist moldovean Alex Calancea.

Publicul este al șaptelea jurat al finalei naționale

În ultimul act al Selecției Naționale, punctajele obtinute prin televot vor avea ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.

Publicul își va putea exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  - 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 12, cu acelaşi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone.

De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

Finala Selecției Naționale va avea loc duminică, la Sala Polivalentă din București și va fi transmisă în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, de la ora 20.30.

Recitalul susținut de Netta este realizat cu sprijinul:

Ambasadei Israelului în România
Fundației Magna Cum Laude Reut
TUBORG
Companiei Aeriene EL AL
Hotelului Minerva

Mulțumim Ford - mașina oficială a Selecției Naționale Eurovision România 2019

 

***

Eveniment realizat de

Televiziunea Română în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB

18:45 Reportajele/Interviurile Telejurnalului

19:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Rinita alergică, tratament și prevenție

Invitat: dr. Iulia-Mihaela Hobeanu, medic primar ORL, dr. în ştiinţe medicale, Spitalul Clinic de Urgența Sf. Pantelimon, București

Rinita alergică este o reacție la polen, mucegai, blana animalelor, praful de casă și lista poate continuă. Persoanele afectate strănută, au nas înfundat, mâncărimi la nivelul ochilor, dureri în gât. Aflăm când este necesar să megem la medic și ne informăm despre sinuzită și otită, care sunt complicații ale rinitei alergice dar și ce remedii naturale pot ajuta în tratarea lor.

*Sedentarismul şi durerile lombare

Invitat: dr. Andreea Mitulescu, medic primar medicină fizică și reabilitare, şef secție Recuperare Medicală, Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga

Când petrecem mai mult de 6 ore pe zi în șezut sau întins, fără mișcare fizică în viața cotidiană, avem un comportament sedentar. De-a lungul vieții, peste 80% din populația globului dezvoltă un episod de durere lombară care debutează, de obicei, la efort. Durerile lombare pot fi rezultatul unui traumatism, a unei posturi incorecte sau a acumulării de stres la nivelul coloanei vertebrale. Drumețiile sunt sănătate pentru creier și trup. E bine să evităm mersul grăbit, să fim atenți la respirație, să știm cum călcăm și cum îndoim genunchii...O durere lombară poate să apară în urma unei mișcări greșite care poate face imposibilă aplecarea trunchiului. Netratată corespunzător, ne poate imobiliza.

*Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Invitat: din Franţa, dr. Liviu Serb, şef serviciu Endocrinologie-Diabetologie-Nutriţie, Mulhouse. România este printre ţările cu cea mai mare prevalenţă a diabetului în Europa, un flagel care, la nivel global, afectează sute de milioane de oameni. Studiile arată că, până în 2050, cazurile s-ar putea dubla. Odata diagnosticat, este esenţial să gestionăm glicemia pentru a evita complicaţiile. Prevenția e ideal să înceapă încă din copilărie, prin practicarea sportului și formarea educației alimentare a copilului (mese organizate, evitarea dulciurilor şi a sucurilor carbogazoase).

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

(redifuzare)

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, este difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, revedem o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, sedentarism ...

 

#tvri