loader
Foto

Galerie foto

Ester Peony a strălucit la Ceremonia de deschidere a Eurovision 2019

Concursul internațional debutează marți, 14 mai, în direct la TVR 1, TVR HD și TVR Internațional, cu prima semifinală.

 

Ediția cu numărul 64 Eurovision Song Contest a fost deschisă oficial duminică, 12 mai, cu defilarea delegațiilor și recepția organizată la Charles Bronfman Auditorium din Tel Aviv.
Îmbrăcați în ținute elegante, optimiști și cu zâmbetul pe buze, artiștii noștri, alături de reprezentanții celorlalte 40 de țări participante la Eurovision, au defilat prin fața jurnaliștilor, fanilor și a tuturor curioșilor care s-au strâns duminică seară în Piața Habima.

Dacă anul trecut, în Portugalia, covorul pe care au pășit artiștii a avut culoarea albastră, organizatorii din Israel au preferat-o pe cea portocalie, o premieră în istoria concursului.

(w882) tel Aviv

Îmbrăcată într-o superbă rochie albă, Ester Peony a acordat numeroase interviuri jurnaliștilor și a făcut poze cu sutele de fani prezenți la ceremonie pe parcursul traseului de peste 120 de metri (imagini video de la eveniment, aici).

(w882) Ester Peon

Ester a fost însoțită pe covorul portocaliu de Alex Șerbu, producătorul muzical „On a Sunday” și de ceilalți artiști care urcă, alături de ei, pe scenă – backing vocals și dansatorii. Delegația României este condusă de Smaranda Vornicu-Shalit.

(w882) Ester Peon

(w882) Smaranda V

„Drumul spre scena Eurovision trece pe aici, la covorul portocaliu, o defilare pe care nu o voi uita niciodată. Am fost înconjurați de fani, jurnaliști, prieteni ai Eurovision care ne-au îmbrățișat cu simpatie și căldură înainte de emoțiile concursului. Spiritul Eurovision s-a descătușat aici, în Tel Aviv, unde mă simt, deja, ca acasă”, a declarat Ester Peony, vizibil emoționată după experiența de pe covorul portocaliu.

Delegația noastră a avut numărul 25 în ordinea intrării pe covor, iar interesul pe care l-a stârnit în rândul jurnaliștilor prezenți la eveniment a fost uriaș, după cele două repetiții impresionante susținute zilele trecute pe scena Eurovision.

(w882) Ester Peon

•      Eveniment de promovare a piesei României organizat la ICR Tel Aviv
Pentru delegația României urmează un alt eveniment important, organizat de Institutul Cultural Român din Tel Aviv în colaborare cu Televiziunea Română și Ambasada Republicii Moldova în Israel. Personalități ale comunității locale, media din Tel Aviv și jurnaliști acreditați la Eurovision vor avea ocazia să o cunoască, la petrecerea din această seară, pe reprezentanta noastră la această ediție, un bun prilej de a promova piesa „On a Sunday” cu doar câteva zile înainte de a intra în concurs. 

•       Românii vor urmări, marți, prima semifinală Eurovision 2019, în direct și în exclusivitate la TVR
Publicul din România va afla cine sunt primii finaliști ESC 2019 în show-ul care deschide competiția, marți, 14 mai, de la ora 22.00. Spectacolul de la Tel Aviv va fi transmis  în direct şi în exclusivitate pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+. 

•       Emisiunea „Destinația Tel Aviv” urmăreşte pas cu pas delegația României la Tel Aviv, zilnic, de la 19.55, la TVR 1
Urmăriți, în această seară, imagini în premieră de la Ceremonia oficială de deschidere a Eurovision 2019 și defilarea pe covorul portocaliu în „Destinația Tel Aviv”, emisiunea care urmărește delegația României zilnic, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional și online pe TVR+, până în data de 18 mai.     

•      Semifinalele şi finala Eurovision, din 14 şi 16, respectiv 18 mai, vor putea fi urmărite pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.
Ester Peony, reprezentanta noastră la ediția din acest an cu piesa „On a Sunday”, va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta noastră, în a doua semifinală participă: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2019 de la Tel Aviv, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de marţi 14 mai, de la ora 22.00.

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanta României, va avea loc pe 16 mai, iar Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 18 mai.

Foto: Dana Tamari

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, din 31 martie, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

Începând de duminică, 31 martie, la „Biografii necesare”, Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere poveștile a zece ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri