loader
Foto

Ediţie Specială la finalul campaniei anti-violenţă, la TVR MOLDOVA

Vitalie Guţu vă invită vineri, 17 iunie, de la ora 18:00, la o dezbatere pe tema violenţei în familie, la încheierea campaniei derulate de TVR MOLDOVA, în cursul căreia am atras atenţia asupra acestui fenomen îngrijorător.

 

“FAȚA NEVĂZUTĂ A VIOLENȚEI”

(w882) Violenta

Violența domestică este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului în Republica Moldova. Cele mai multe victime sunt femeile. În lipsa unui sprijin real, ele sunt nevoite să tacă și să îndure violențe în mod repetat.

Anul trecut, din cauza bătăilor în familie, 34 de femei și copii și-au pierdut viața. Poveștile multor femei sunt cutremurătoare. Fiecare a treia femeie din Republica Moldova este victimă a violenței fizice sau sexuale.

Mai puțin cunoscută este însă violența psihologică care, potrivit specialiștilor, poate avea consecințe ireversibile. Pentru că legile din Republica Moldova nu funcționează așa cum ar trebui, de multe ori, victimele violenței în familie devin agresori și ajung la rândul lor pe banca acuzaților.

“DRAME TRĂITE ÎN TĂCERE”

(w882) Violenta

Anul trecut au fost înregistrate peste două mii de cazuri de violențe conjugale. Republica Moldova a pierdut 3 cauze la CEDO pentru că nu a asigurat protecție adecvată victimelor violenței în familie. Alte câteva dosare sunt și acum pe rol. Potrivit oamenilor legii, anul trecut au fost înregistrate 2040 de infracțiuni în familie. Rapoartele celor de la Interne arată că aproape un sfert, adică 165 din cele 800 de ordonanțe de protecție emise au fost încălcate.

Cu toate acestea, autoritățile sunt extrem de indulgente când vine vorba de violența în familie: doar 46 de agresori au fost amendați și doar opt sunt cercetați penal.

Vineri, 17 iunie, jurnalistul VITALIE GUȚU şi invitații săi, juriști și psihologi, abordează aceste subiecte într-o Ediție Specială de la ora 18:00 pe TVR MOLDOVA, când facem bilanțul campaniei lansate de TVR MOLDOVA, despre violența în familie.

**

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

6:20 Românii universali

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo,

Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

6:55 Imnul României

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri