loader
Foto

Galerie foto

Ediție specială TVR Internațional de Ziua Românilor de Pretutindeni

Duminică, 29 mai, TVR Internațional v-a propus o emisiune maraton prin care v-am provocat să intrăm în dialog, noi cu noi, români de pretutindeni.

 

Carmen Târnoveanu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Când descoperi lumea, ea își pune amprenta pe tine și tu lași urme în istoria ei. De ce plecăm de-acasă în lume? Plecăm ca să ne întoarcem și nu ne întoarcem, plecăm ca să ne întoarcem și ne întoarcem, plecăm ca să nu ne întoarcem și nu ne întoarcem, plecăm ca să nu ne întoarcem și ne întoarcem… Lumea ne potrivește oglinda până ne recunoaştem identitatea, devenind astfel conștienți că în fiecare dintre noi, mai departe de o poveste personală, e povestea unui neam.

(w882) Editie spe

De Ziua Românilor de Pretutindeni, duminică, 29 mai, la TVR Internațional, ați fost deopotrivă, invitați și protagoniști într-o emisiune maraton în care v-ați întâlnit cu artiști precum, Adrian Naidin, Ana Cebotari, Grigore Leșe. Vorbim despre reperele-simbol ale României împreună cu Maria Dinulescu - actriță, Doina Melinte - atletă, Răzvan Theodorescu - academician, Sebastian Burduja - fondatorul Ligii Studenților Români din Străinătate, Alexa Visarion - regizor, Ioanel Sinescu - academician, Radu Baltasiu - director al Direcției Românii din afara granițelor și Limba română a Institutului Cultural Român.

(w882) Adrian Nai

(w882) Ana Cebota

(w882) Grigore Le

(w882) Maria Dinu

(w882) Răzvan Th

(w882) Sebastian

(w882) Alexa Visa

(w882) Ionel Sine

(w882) Radu Balta

De asemenea, oficialități din lumea politică precum: Sandra Pralong - consilier de stat al Departamentului pentru Relația cu Românii din afara Granițelor din partea Administraţiei Prezidențiale, Dan Stoenescu - ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Mircea Lubanovici - președintele Comisiei pentru Comunităţile de Români din afara Graniţelor Țării din Camera Deputaților, Marcel Bujor -  președintele Comisiei Românilor de Pretutindeni, Senatul României, Viorel Badea - senator diaspora, Aurelian Mihai - deputat diaspora, vor răspunde la întrebările dumneavoastră.

(w882) Sandra Pra

(w882) Dan Stoene

(w882) Mircea Lub

(w882) Marcel Buj

(w882) Viorel Bad

(w882) Aurelian M

(w882) Doina Meli


Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. 

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007, cu privire la sprijinul acordat românilor de pretutindeni, care reglementează drepturile persoanelor ce își asumă în mod liber identitatea culturală română — persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc, din afara granițelor României, cu scopul de a menține, promova și afirma identitatea lor culturală, etnică, lingvistică și religioasă. 

Ediție specială TVR Internațional de Ziua Românilor de Pretutindeni, duminică, 29 mai, ora 21.00 la TVRi, TVR HD și TVR MOLDOVA.

Realizator/Moderator: Carmen Târnoveanu

Producător: Sânziana Miloșoiu

Producător executiv: Cristina Leorenț

Mulțumim sponsorilor emisiunii: Galeria de Artă Nemțoi, Art & Craft, Băiatul cu flori, Domeniile franco-române și Tip-Top.

 

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Efectele exceselor de sărbători

Efectele exceselor de sărbători

publicat: luni, 22 aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" în care discutăm despre efectele exceselor de sărbători, tratarea bolilor de oase și legătura ...

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri