loader
Foto

Mândria de a fi român într-o societate globalizată

Marți, 2 februarie, de la ora 21.00, v-am propus să revedeți o ediție „Investiţi în România!", la TVRi și pe TVR+.

 

Investiţi în România!

Într-o lume în care globalizarea câștigă teren pe zi ce trece, păstrarea identității naționale este o provocare pentru societatea actuală. Cu toate că se dorește ca acest fenomen să genereze oportunități, fără identitate naţională n-am mai fi ce suntem și nici nu am mai şti ce suntem.

Valorile poporului nostru, istoria, tradițiile ar fi şterse din memoria colectivă şi din sufletul românesc, iar viitorul nostru ar fi incert. Deși trăim într-o comunitate care, de la şcoală şi până la instituțiile de presă, consumă banalul punând accent pe violenţă și uită personalităţile pentru care devotamentul faţă de pământul strămoşesc este un crez nealterat, există totuși soluții pentru a păstra viu spiritul neamului românesc.

Ce ar trebui să facem? Care sunt domeniile în care ar trebui să investim pentru a ne conserva identitatea naţională, ați putut afla din această ediție.

În ultimii ani, foarte mulți români au ales drumul străinătăţii şi s-au stabilit în alte state. Cu toate acestea, nu au uitat de patria mamă și poartă în lumea largă o bucăţică din locurile de acasă, tocmai pentru a le alina dorul de țară. Au luat cu ei IA bunicii, vasele şi lingurile de lemn, icoana sau poeziile lui Eminescu.

În această ediție am vorbit despre curaj, patriotism, tenacitate și dăruire, cu oameni care au scris istorie în diverse domenii.

Invitaţii lui OCTAVIAN JORA:

DUMITRU PRUNARIU, cosmonaut, membru de onoare al Academiei Române, președinte de onoare al Agenției Spațiale Române

•  HERMAN BERKOVITS, consul onorific al României în Israel

•  NICOLAE DABIJA, scriitor, membru de onoare al Academiei Române

•  prof. univ. dr. DANIEL DAVID, rector al Universității Babeș - Bolyai

***

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

7:00 În Slujba Binelui

La 30 de ani de când Mitropolia Basarabiei şi-a reluat misiunea spirituală, observăm strădania preoţilor de pe ambele maluri ale Prutului-adevăraţi promotori ai valorilor şi spiritului românesc-de a face misiune în parohiile din Republica Moldova. Patriarhia Română susține Ortodoxia în spațiul dintre Prut şi Nistru, iar duhovnicii reuşesc să-i adune pe oameni în jurul bisericii şi să ridice lăcaşuri de cult acolo unde n-a existat niciodată un loc de rugăciune. Rând pe rând, vă vom prezenta istoriile lor-exemple demne de urmat. Producător şi realizator Tatiana Slivca

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată de 11 ani. Curioasă din fire, ea îşi propune să îi descopere pe copiii din Republica Moldova, care îşi savurează copilăria prin prisma talentelor.

Fiecare emisiune are în calitate de invitat un copil talentat, pasionat, dedicat harului său. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Prezentator Vivien Rusu Producător Tatiana Slivca

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri