loader
Foto

Două proiecte TVR Internaţional, premiate de APTR

Proiectele TVR International „100 de poveşti despre Marea Unire - 5 minute de istorie“ şi „Olimpiada Eroilor” au fost premiate de APTR. „Gala Premiilor APTR, Centenar 2018” a fost difuzată la TVRi pe 22 decembrie, de la ora 17.30.

 

Două dintre premiile Galei Centenar a Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România au fost acordate producţiilor TVR Internaţional.

Cel mai important eveniment anual dedicat recunoaşterii celor mai bune proiecte de televiziune a avut loc la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Prof. dr. Adrian Cioroianu, cel care le-a oferit telespectatorilor "100 de poveşti despre Marea Unire - 5 minute de istorie“, a obţinut trofeul APTR. Echipa TVR Internaţional, coordonată de producătoarele Irina Ifrimache şi Daniela Ioniţă, a mers pe urmele istoriei şi a filmat cele 100 de episoade ale emisiunii în locuri reprezentative pentru momentele Marii Uniri.

(w882) APTR TVRi

„Istoria este cea mai frumoasă poveste, iar Unirea se construiește zi de zi", a demonstrat profesorul Adrian Cioroianu, care a ţinut să mulţumească tuturor colaboratorilor săi, dar şi publicului: „După cinci ani de la debut, după trei sezoane însumând 267 de episoade, emisiunea are prietenii ei constanți - cărora le mulțumesc în primul rând, pentru că fără telespectatori acest serial nu ar fi rezistat! Mulțumesc tuturor celor care, în TVR, de la nivelul conducerii până la nivelul logisticii, au sprijinit acest proiect în ultimii ani”.

"100 de poveşti despre Marea Unire - 5 minute de istorie“ este un proiect al Televiziunii Române dedicat Centenarului Marii Uniri şi sprijint de CEC Bank şi JIDVEI.

Documentarul  TVRi, „Olimpiada Eroilor”, în care campionii României la Jocurile Invictus, oameni trecuţi prin focul războiului, vorbesc despre luptele de fiecare zi şi despre bucuria victoriei, a fost de asemenea premiat de APTR.

(w882) APTR TVRi

Jurnalista Alina Grigore, realizatoarea documentarului, şi-a amintit cu emoţie experienţa trăită la cea mai mare competiţie internaţională dedicată eroilor zilelor noastre: "Olimpiada Eroilor este povestea militarilor din echipa Invictus România care, deşi au fost grav răniţi, au reuşit să transforme suferinţa în victorie. Şi luptă acum pe un front mult mai paşnic, unde cuceresc inimi şi medalii. Am avut şansa, împreună cu Silviu Andrei, colegul meu care a filmat, să fim alături de aceşti oameni minunaţi într-o călătorie memorabilă: prima participare a echipei României la Jocurile Invictus. Am  încercat să redăm cât mai fidel emoţia acelor zile, exemplul şi puterea  unor oameni care ne inspiră. Premiul APTR confirmă că am reuşit”.

Cristina Leorenţ, director TVR Internaţional, a declarat: „Mulţumim juriului APTR pentru încrederea acordată proiectelor susţinute şi realizate de TVR Internaţional. Suntem bucuroşi că am reuşit să producem emisiuni apreciate deopotrivă de public şi de specialişti. Telespectatorii noştri sunt oameni speciali, care aşteaptă producţii valorose de la TVR Internaţional, care iubesc România, o păstrează cu dor în suflet şi de fiecare dată când au ocazia o promovează, fiind ambasadori pe cont propriu ai acestei ţări. Cele două proiecte premiate de APTR se înscriu în acest registru şi noi, TVRi, ne mândrim cu ele. Felicitări echipelor care au înţeles să transmită spiritul de învingător şi de unitate românilor din întreaga lume. Cu siguranţă, vom continua să realizăm emisiuni speciale şi în 2019!”.

(w882) APTR TVRi

Televiziunea Română a primit nouă distincţii pentru producţiile sale:

Dite Dinesz a obţinut premiul pentru „Izolați în România” (TVR Timișoara), Adelin Petrișor (TVR1) pentru reportajele realizate din teatrele de operații, Virgil Ianțu și Diana Pascal (TVR 2) pentru emisiunea-concurs „Câștigă România”, Ionuț Cristache pentru „România 9”  (TVR 1), Daniela Zeca Buzura pentru „Mic dejun cu un Campion” (TVR 2). Transmisia „Funeraliilor Regelui Mihai I al României" a fost apreciată de juriul APTR. Trofeele au fost înmânate lui Cristian Zgabercea, în calitate de producător, și generalului Gelaledin Nezir, coordonator al ceremoniei.

Celelalte premii acordate la „Gala Premiilor APTR, Centenar 2018” au fost obţinute de: Carmen Avram, pentru emisiunea „În premieră” (Antena 3); Adrian Ursu, pentru proiectul „365 de eroi ai României” (Antena 3); Alessandra Stoicescu, pentru „100 de minute” (Antena 3); Radu Tudor, pentru „Punctul de întâlnire” (Antena 3); Octavian Hoandră, pentru „Realitatea Românească” (Realitatea Tv); Dragoş Buliga şi Mimi Brănescu pentru serialul „Las Fierbinţi” (PRO TV); Cosmin Prelipceanu, pentru transmisiunea specială de la Clubul Colectiv „O suferinţă care încă arde” (Digi 24).

„Gala Premiilor APTR, Centenar 2018”  a fost difuzată la TVR Internaţional sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 17.30.

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri