loader
Foto

Galerie foto

Dezvoltarea personală a copiilor cu Florian Colceag, la “Un doctor pentru dvs.”

În săptămâna 8-11 iunie, la TVR Internaţional, de luni până joi, de la ora 19.00, echipa emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” a pregătit subiecte de neratat din lumea medicală.

 

Începem săptămâna cu o discuţie despre osteoporoză, continuăm cu informaţii despre medicina de călătorie, apoi îl întâlnim pe unul dintre profesorii de top din România şi vorbim despre dezvoltarea personală a copiilor şi punem punct joi, aflând informaţii despre bolile glandelor salivare.

Luni, 8 iunie

Irninis Miricioiu vă dă întâlnire la ora 19.00 cu dr.Olivera Lupescu, medic primar ortopedie şi traumatologie, şeful Clinicii de chirurgie ortopedică şi traumatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca. Tema ediţiei:  osteoporoza, între mit şi adevăr.

Una din patru femei şi unul din cinci bărbaţi suferă de această “boală tăcută”. La fiecare trei secunde, în lume, se produce o fractură osteoporotică. În plus, aproximativ 200 de milioane de femei suferă de osteoporoză, dar numai o parte au fost diagnosticate şi tratate. România se află printre ţările cu risc moderat de fracturi osteoporotice.  Aflaţi mai multe informaţii luni, de la ora 19.00, la TVRi.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 9 iunie

Miruna Moraru a discutat despre medicina de călătorie cu dr.Simin Florescu, medic primar boli infecţioase, supraspecializare în boli tropicale şi director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Prof.Dr.V.Babeş”.

“Încă nu ne spălăm suficient pe mâini”, declară medicul. În Occident există bunul obicei ca cei care pleacă în călătorie în ţări străine să facă toate vaccinurile posibile pentru a evita îmbolnăvirea. În România, tendinţa este renunţarea la profilaxia prin imunizare, mai ales la copii. Mai ales în situaţia în care, ţara noastră se situează pe primele locuri la îmbolnăvirea cu virusul hepatic. Marţi, de la ora 19.00, la TVRi, aţi aflat ce trebuie să ştiţi când plecaţi în călătorii.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 10 iunie

Ana Maria Ghiur stă de vorbă despre dezvoltarea personală a copiilor cu profesorul Florian Colceag, una dintre puţinele persoane care se preocupă activ şi permanent de schimbarea mentalităţilor din sistemul educaţional românesc actual.

Supranumit şi antrenorul de genii, Florian Colceag este matematician, doctor în economie, psihopedagog, preşedintele EDUGATE (Consorţiul Român pentru Educaţia Copiilor şi Tinerilor Supradotaţi şi Talentaţi) şi al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education). Profesor cu 20 de ani de experienţă în educaţia copiilor supradotaţi şi în antrenarea copiilor olimpici la matematică, cu care a obţinut mai mult de 60 de medalii de aur la competiţii internaţionale de matematică, Florian Colceag este şi reprezentant în România al World Council for Gifted and Talented Education.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 11 iunie

Sorin Sîrbov află informaţii utile despre bolile glandelor salivare de la prof.univ.dr.Alexandru Bucur, medic primar chirurgie Oro–Maxilo-Facială, specialist în implantologie, şeful Secției Clinice Universitare de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, directorul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr.Dan Theodorescu”.

Carcinomul adenoid chistic este o afecţiune care a glandelor salivare. Deşi apare rar, acest cancer al glandelor salivare afectează în special glandele salivare mici, care sunt răspândite în mucoasa cavităţii bucale şi poate atinge glandele salivare mari. Apare pe mucoasa palatului dur,la nivelul bolţii palatine. Mai multe informaţii despre această boală aflaţi joi, de la ora 19.00, la TVRi.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice doctorii Dana şi Ştefan Jianu oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

4:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

5:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri