loader
Foto

Despre vaccinuri şi alimentaţia corectă de sărbători, la “Un doctor pentru dvs.”

O nouă săptămână aduce noi subiecte de neratat la “Un doctor pentru dumneavoastră”, de luni până joi la TVR Internaţional, de la ora 19.00.

 

Între 8 şi 11 decembrie puteţi afla informaţii utile despre importanţa vaccinurilor la copii, afecţiunile pulmonare în sezonul rece, alimentaţia corectă de sărbători şi importanţa perioadei de doliu după o pierdere.

Iată şi invitaţii fiecărei ediţii!

Luni, 8 decembrie

Irninis Miricioiu discută despre importanţa vaccinurilor la copii cu conf. dr. Monica Luminos.

(w882) Irninis Mi

Vaccinurile realizează o imunizare activă a organismului faţă de o serie de boli produse de agenţi infecţiosi (virusuri sau bacterii). Utilizarea vaccinurilor de-a lungul ultimului secol a determinat eradicarea unor boli (variola) sau restrângerea foarte importantă a altor boli (poliomielită, difteria, tetanosul, rujeola). Bolile care sunt prevenite prin vaccinuri s-au dovedit a fi boli grave sau foarte grave astfel încât utilizarea pe scară largă a vaccinurilor a făcut ca un număr extrem de mare de copiii şi adulţi să fie scutiţi de aceaste boli. Morbiditatea şi mortalitatea prin boli infecto-contagioase a scăzut la nivel global, iar speranţa de viaţă a crescut semnificativ.

Dar de ce imunizarea este necesară la o vârstă atât de fragedă?  Aflaţi răspunsul urmărind ediţia de luni a emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 9 decembrie

Miruna Moraru îl are invitat pe dr. Florin Chirculescu, medic specialist pneumologie, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică de la Spitalul de Urgenţă Universitar, care aduce informaţii despre afecţiunile pulmonare în sezonul rece.

(w882) Miruna Mor

De ce aerul rece cauzează dificultăţi respiratorii în cazul pacienţilor cu boli pulmonare? Pentru cei care suferă de o boală pulmonară este destul de dificil să respire chiar şi în condiţii normale. Odată cu sosirea iernii respiraţia este îngreunată din cauza aerului rece care determină îngustarea căilor respiratorii. Mai multe informaţii despre cele mai importante afecţiuni pulmonare aflaţi de la dr. Florin Chirculescu.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 10 decembrie

Ana Maria Ghiur vorbeşte despre alimentaţia corectă în perioada sărbătorilor de iarnă cu dr. Dan Anton Enculescu, medic specialist în diabet şi boli de nutriţie.

(w882) Ana Maria

Mesele bogate de sărbători îşi pun amprenta asupra greutăţii noastre, astfel că ne trezim cu câteva kilograme acumulate într-o perioadă scurtă de timp. Există mai multe modalităţi de a schimba acest surplus, care presupun atât schimbări în dietă, cât şi orientarea către o viaţă mai activă.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Joi, 11 decembrie

Sorin Sîrbov discută cu psihologul Gabriela Stanciu despre doliu şi importanţa sa.

(w882) Sorin Sîr

Când vă gândiţi la doliu vă duceţi cu gândul la faptul că trebuie să vă îmbrăcaţi în negru, să aveţi o atitudine sobră şi să vă axaţi pe riturile bisericeşti. Cu toate acestea, doliul este un proces psihologic extrem de important pentru sănătatea psihică. Adesea, în societatea modernă, devine un subiect tabu ce trebuie înlăturat, uitat şi parcurs cât mai repede cu putinţă, în câteva zile.

Puteţi să simţiţi foarte multe emoţii şi să credeţi că tristeţea, durerea şi disperarea nu vor pleca niciodată. Toate acestea sunt normale pentru procesul de doliu fiindcă este un răspuns natural la pierdere, fiind vorba de suferinţa emoţională pe care o simţiţi atunci când pierdeţi pe cineva sau ceva drag.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

**

Din 13 octombrie a început un nou sezon al emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, cu Cristina Timuş în rol de producător. Ce schimbări aduce noul sezon, aflaţi AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri