loader
Foto

Despre Turismul din România, joi, la România dus-întors

Joi, 17 aprilie, de la ora 22.00, pe TVR Internaţional, Gabriela Dumbravă v-a oferit o ediţie despre Turismul din ţara noastră.

 

Gabriela Dumbravă
România dus-întors

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Tot mai mulți români sunt interesați să lucreze pe vase de croazieră. În primele trei luni ale anului, numărul acestora a ajuns deja la jumătatea celui înregistrat pe tot anul trecut.

Câștigurile mici de aici îi determină pe români să lucreze în turism în străinatate. Iar salariile sunt atractive. Recent a avut loc un un târg de cariere în turism, unde companii din Grecia, Cipru și Marea Britanie au venit cu oferte care încep de la  500 de euro pe lună pentru tinerii fără experiență și ajung la 1,500 de lire.

În cele mai multe cazuri, pe lângă salariu, acestora li se asigură și mâncarea și cazarea. În plus, tinerii au posibilitatea să lucreze la standarde internaționale în hoteluri de 4 si 5 stele, adică să capete și o experiență deloc de neglijat.

Ediția din această seară a fost dedicată turismului din România. Ați putut vedea cum este să faci turism aici și prin experiența unui român plecat în Statele Unite și întors după 30 de ani. A cumpărat Băile Tinca din județul Bihor și se poate mândri cu faptul că oferă atât servicii de turism, cât și de sănătate.

Invitaţi:

Ştefan Podiş - proprietar Băile Tinca
Silviu Căţean - zootehnist
prof. univ. dr. Gabriela Ţigu - Departamentul de Turism, A.S.E
Răzvan Pascu - consultant de marketing în turism

***

Emisiunea ”România dus-întors” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


4:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

5:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri