loader
Foto

Despre summit-ul de la Riga şi securitatea în Europa, la “Orizont European”

Marţi, 21 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Moldova şi în reluare miercuri, 22 aprilie, de la ora 10.00, la TVR Internaţional Miruna Munteanu discută cu invitaţii ediţiei despre noile provocări privind securitatea în Europa.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La o conferinţă internaţională dedicată securităţii, desfăşurată la Moscova zilele trecute, oficialii ruşi au avertizat că dispozitivele antibalistice desfăşurate în Europa obligă Moscova la acţiuni tehnico militare de răspuns, inclusiv în România.

Mai mult, SUA oferă ajutor militar Ucrainei. Americanii antrenează Garda Naţională, iar 300 de militari americani au ajuns în Ucraina. Ce impact au toate acestea asupra securităţii din Europa, dezbatem marţi seara, de la ora 21.00, la TVR Moldova.

Între 21-22 mai are loc Summitul de la Riga al Parteneriatului Estic, la care vor fi prezenţi toţi marii competitori, direct sau prin reprezentanţi: Armenia, Azerbadjian, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Cu menţiunea că două dintre aceste state, Armenia şi Belarus, sunt deja membre cu drepturi depline din proiectul rusesc.

Toate statele de pe listă se confruntă cu mari probleme economice, iar dependenţa lor faţă de piaţa muncii din Federaţia Rusă a garantat (ca şi până acum în istorie) doar supravieţuirea, fără nici un fel de posibilitate reală de dezvoltare economică. Care va fi alegerea statelor respective?

Invitaţii ediţiei sunt Ionel N. Sava, sociolog, conferenţiar doctor al Universităţii Bucureşti şi prin skype: Oazu Nanţoi, director de programe în managementul conflictelor, Institutul de Politici Publice, Chişinău.

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:00 Azi pentru maine

*Episodul 5 Renovaţi-o
De ani buni reglementarile reglementarilor reinoiesc si reorganizeaza invatamantul, afectand si uneori debusoland profesori, copii, parinti. Solutii ideale nu exista.Nevoia de incredere in scoala este comuna tuturor participantilor la procesul de invatamant indiferent de care parte a catedrei se afla. Dincolo de toate schimbarile trecute, prezente si viitoare, de toate renovarile sau reabilitarile legislatiei, profesori, elevi si parinti trebuie sa gaseasca un limbaj comun. Realizator Constantin Lupescu

Jurnalist Carmen Ciurea

Producător Alexandru Munteanu

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri