loader
Foto

Despre efectele rezultatelor alegerilor parlamentare, la „România dus-întors”

Joi, 12 iunie, de la ora 22.00, am vorbit la „România dus-întors” despre excluziunea socială, precum şi despre efectele generate de rezultatele alegerilor europarlamentare.

 

Gabriela Dumbravă
România dus-întors

Ediţia este disponibilă pe TVR+

123 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene se luptă, în prezent, cu sărăcia și excluziunea socială. Numărul este mai mare cu 6% decat cel înregistrat în ultimii 5 ani.

Aşa arată un raport realizat de Organizația Internationața a Muncii care susține că soluțiile pentru depăşirea crizei economice au dus, de fapt, la creșterea șomajului, scăderea salariilor și mărirea taxelor.

Insuccesul măsurilor de austeritate, dar și continua extindere pune Uniunea Europeană în faţa unei noi crize: aceea de a-şi pierde chiar propria identitate.

Ar fi fost greu să ne imaginăm în urmă cu câţiva ani că extremiştii ar putea ajunge o putere în Parlamentul European. Nu deţin majoritatea, dar se clasează pe locul trei după conservatori şi socialişti.

Adică, sunt suficient de puternici pentru a reprezenta o voce în legislativul de la Bruxelles. O voce care dacă ar ajunge să fie transpusă în fapte ar însemna stoparea imigraţiei sau chiar expulzarea străinilor, inclusiv o reconfigurare a Uniunii Europene.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

 

#tvri