loader
Foto

Despre rolul alimentaţiei în parodontoză, marţi la “Un doctor pentru dvs.”

Marţi, 20 mai, de la ora 18.00, la TVR Internaţional, Cristina Timuş a discutat cu invitatul ei dr. Ciprian Buicu, medic stomatolog, despre importanţa alimentaţiei în parodontoză.

 

Cristina Timuș

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Alimentaţia modernă, bogată în produse ultrarafinate, este unul dintre principalii responsabili de apariţia paradontozei. La ea se adaugă fumatul, stresul şi automedicaţia – alte “minuni” ale civilizaţiei, care ne îmbolnăvesc.

Frica de ambientul stomatologic şi anxietatea dentară sunt principalele bariere care împiedică pacientul să apeleze, din timp, la tratamentul preventiv de îngrijire orală.

Explicate prin senzaţia de durere şi reacţia de apărare la stimuli nocivi (zgomotul produs de freză, vederea instrumentarului etc.), aceste fobii stomatologice au un impact negativ asupra menţinerii stării de sănătate a organismului.

“Maratonul” dentar în parodontoză începe cu mobilitatea dinţilor şi se finalizează cu pierderea acestora. Parodontoza nu este o îmbolnăvire a dinţilor, ci o boală care atacă rădăcina acestora, uneori chiar şi osul maxilar sau mandibula, o boală a gingiei, care se manifestă în majoritatea cazurilor prin pierderea precoce a dinţilor.

***

Emisiunea a putut fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Istorii de bun gust

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

22:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri