loader
Foto

Despre plante, hepatite şi rinichi, la “Un doctor pentru dvs.”

De luni până joi, 11-14 mai, la TVR Internaţional, de la ora 19.00, aflăm de ce plantele sunt prietenele omului şi ce riscuri presupune conceperea unui copil după 35 de ani.

 

Echipa emisiunii  “Un doctor pentru dumneavoastră” vă dă întâlnire cu specialişti din diverse domenii medicale şi cu cele mai noi informaţii despre prevenţie şi tratament. Subiectele săptămânii includ rolul plantelor în viaţa sănătoasă, problemele rinichilor, tipurile de hepatite şi creşterea copiilor.

Luni, 11 mai

Irninis Miriciou stă de vorbă cu dr. Daniela Raiciu, doctor în ştiinţe farmaceutice, vicepreşedinte Societăţii Române a Chimiştilor Cosmetologi despre importanţa plantelor pentru o viaţă sănătoasă. Oxigen, vitamine şi minerale sunt resursele vieţii umane, cu care putem trăi sănătos. Ne folosim de toate proprietăţile plantelor atât în alimentaţie, cât şi în tratamentele diverselor afecţiuni.

Ediția este disponibilă pe TVR +

Marţi, 12 mai

Miruna Moraru vă dă întâlnire cu prof. univ. dr. Ioanel Sinescu – medic primar urolog, dr. în ştiinţe medicale, şeful Clinicii de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni.

Pentru a avea un corp sănătos, trebuie să ne menţinem cantitatea de apă potrivită în ţesuturi. Rolul cel mai important în acest proces îl are rinichiul care elimină toxinele şi echilibrează excesul sau insuficienţa de apă. Natura ne-a investit cu doi rinichi, lipsa unuia din ei poate duce chiar la moarte.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 13 mai

Ana Maria Ghiur îl are invitat pe prof.dr. Mihai Voiculescu, medic primar medicină internă-nefrologie, şef Clinica de medicină internă, Institutul Clinic Fundeni, preşedinte al Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului şi consilier al Ministrului Sănătăţii.

Aproximativ 1 milion de oameni mor anual -  aproape 2,7% din totalul deceselor - din cauze legate de hepatitele virale. Aproximativ 57% din cazurile de ciroză hepatică şi 78% din cazurile de cancer la ficat sunt secundare infecţiilor cu hepatite B sau C. Suntem în topul mondial pe primele locuri la decesul provocat de virusul hepatic. Ce putem face? Despre prevenţie şi vaccinare discutăm miercuri, de la ora 19.00.

Joi, 14 mai

Sorin Sîrbov stă de vorbă cu dr. Elena Gabriela Voiculescu, medic primar obstetrică – ginecologie despre conceperea unui copil după 35 de ani. Un studiu recent realizat de americani arată că vârsta medie de concepţie a unui copil, mai ales în familiile cu studii superioare, condensate la oraş, a crescut la peste 35 de ani. O statistică îngrijorătoare pentru că are implicaţii majore asupra societăţii: familie, forţă de muncă, sănătatea populaţiei - în ansamblu, viitorul speciei umane.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs., transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, doctorii Dana şi Ştefan Jianu   oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii  telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boala. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 Articolul VII

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

Transmisiune directă

22:00 Istorii de bun gust

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri