loader
Foto

Despre oferta de muncă în străinătate, joi la “România dus-întors”

Joi, 10 aprilie, de la ora 22.00, la TVR Internațional, Gabriela Dumbravă a discutat despre joburile disponibile  pentru românii din diaspora, într-o nouă ediție “România dus-întors”.

 

Gabriela Dumbravă
România dus-întors

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Românii sunt doriţi la muncă în Marea Britanie! Numărul ofertelor publicate de angajatorii englezi a crescut cu 60% în primele trei luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Aşa arată statisticile oferite de tjobs – o platformă online românească ce găzduieşte aproximativ 200 de agenţii de recrutare. Cei mai căutaţi meseriaşi de către angajatorii străini sunt şoferii, sudorii, electricienii, lăcătuşii, inginerii, instalatorii. Anglia, Franţa, Germania se confruntă cu o criză incredibilă de oameni specializaţi în domeniul industrial, în timp ce la noi, aceştia încă mai există.

Ridicarea restricţiilor de muncă şi tevatura făcută în jurul beneficiilor muncii în străinătate i-a facut şi pe români să fie mai amatori astfel că numărul candidaţilor care au căutat locuri de muncă în Anglia s-a dublat în perioada ianuarie-martie.

Angajatorii străini sunt mulţumiţi de munca prestată de români, dar le cer să nu vorbească la telefon în timpul programului. Fie că este trecută în cerinţele postului, fie că află de aceasta când ajung deja la locul de muncă, interzicerea convorbirilor telefonice este o nouă exigenţă pentru compatrioţii noștri care aleg să muncească în alte ţări.

Invitaţii ediţiei sunt:

  • Vintilă Mihăilescu, sociolog
  • Raluca Ştefănescu, responsabil de comunicare Tjobs

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Cursa prin istorie

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri