loader
Foto

Despre ofensiva mediatică rusească, marţi la “Orizont European”

Marţi, 7 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Moldova şi a doua zi, în reluare, de la ora 10.00, la TVR Internaţional, Miruna Munteanu ia pulsul actualităţii de peste Prut.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Principalul subiect de discuţie al ediţiei este ofensiva mediatică rusă, care pune în pericol securitatea informaţională a Moldovei.

Experţii NATO trag un semnal de alarmă în privinţa intensificării propagandei ruseşti pe posturile de televizine retransmise în ţară. În plus, deputații moldoveni dezbat un proiect de modificare a Codului Audiovizualului, astfel încât posturile de televiziune retransmise din Federația Rusă să fie închise.

Însă, iniţiativa PD-PLDM de securizare a spaţiului informaţional este dur criticată de opoziţia parlamentară, care acuză guvernarea că ar cenzura presa.

Totuşi, mass-media rămân instrument important în promovarea politicilor de securitate a statului. În ediţia de luni se mai discută şi despre felul în care moldovenii percepe NATO.

Invitaţii ediţiei sunt George Scarlat, diplomat, fost jurnalist, prin telefon, Valeriu Strelet, preşedintele fracţiunii PLDM,  Petru Macovei, Director Executiv al Asociației Presei Independente din Republica Moldova. Prin skype se alătură discuţiei şi Vasile Năstase, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Culturii şi Protecţiei Drepturilor de Autor şi Conexe „Apollo”, Chişinău.

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri