loader
Foto

Despre moştenirea Brâncovenilor, sâmbătă la “Prin ţara zânelor”

Sâmbătă, 20 decembrie, de la ora 11.30, la TVR Internaţional vă invităm într-o nouă călătorie în istorie, de data aceasta pentru a afla despre destinul tragic şi rolul Brâncovenilor în epocă.

 

Prin ţara zânelor

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În 2014, s-au marcat 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu, cel care în conştiinţa europeană purta numele de "Prinţ al Aurului".

Nume transformat într-un renume, care, dincolo de simbolul explicit al bogăţiei, ce stârnea invidii acerbe, denotă o altfel de însemnătate în istoria noastră.

Numele lui este în egală măsură şi un simbol al credinţei şi spiritului de sacrificiu pentru nemurirea neamului şi unul dintre cele mai tragice exemple ale unei vieţi care, pierdute pe drumul aurului, s-ar fi risipit în van fără minunea credinţei.

Sâmbătă veţi afla detalii despre evenimentele istorice care au marcat destinul tragic al Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi rolul lor în epocă, dar şi dimensiunea moştenirii spirituale pe care au lăsat-o poporului român.

Autor scenariu şi realizator: Mihai Răducă.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:00 Drumul lui Leşe

Realizator şi moderator Grigore Leşe​

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Producător Sînziana Miloşoiu

1:00 România literară TV

*In memoriam Nicolae Manolescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri