loader
Foto

Despre Marşul Tăcerii şi Congresul Diasporei Unioniste, la “Orizont european”

Luni 6 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Moldova şi în reluare marţi, 7 aprilie, de la ora 10.00, la TVR Internaţional, a marcat şase ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe 7 aprilie 2009, peste 30.000 de persoane au protestat pe străzile Chişinăului, contestând rezultatele alegerilor din 5 aprilie câştigate de comunişti. Protestele au luat o turnură violentă, sute de tineri au fost arestaţi şi zeci de persoane au fost rănite. În fiecare an, pe  7 aprilie, la Chişinău are loc Marşul Tăcerii, în amintirea acelor zile.

Un alt subiect pe agenda emisiunii este Congresul Diasporei Unioniste, care a avut loc loc între 3 și 5 aprilie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Peste 100 de reprezentanți ai asociațiilor de români din străinătate au participat la eveniment, al cărui scop a fost identificarea principalelor dificultăți cu care se confruntă românii de pe cele două maluri ale Prutului în țările de reședință și conlucrarea în vederea apropierii dintre România și Republica Moldova.

Invitaţii ediţiei sunt Daniel Gheorghe, deputat PNL, Iulian Gramațki de la Mișcarea ”Tinerii Moldovei” şi, prin skype, Valentin Dolganiuc, membru fondator al Platformei civice Demnitate și Adevăr, fost prim-vicepremier al Republicii Moldova şi Arcadie Barbăroşie, director executiv, Institutul de Politici Publice, Chişinău.

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri