loader
Foto

Despre cărţi, proiecte umanitare şi culturale, aflaţi de la „Corespondent TVRi”

Joi, 29 octombrie, v-am prezentat volumul lui George Banu - „Parisul personal. Casa cu daruri”, am vorbit despre proiectul „Save a hearth” şi am aflat detalii despre „Iubirea imposibilă a Mariei, regina de România”.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Teatrologul George Banu a prezentat, în ediţia din 29 octombrie, volumul „Parisul personal. Casa cu daruri”. Lansat în data de 28 octombrie 2015 la Festivalul Naţional de Teatru, volumul, cu fotografii realizate de Mihaela Marin, este o continuare a lucrării „Parisul personal. O autobiografie urbană”.

În 2013, George Banu, împreună cu Valentin Nicolau, proiecta un volum despre oraşul pe care l-a adoptat și care l-a adoptat în iarna anului 1973, atunci când a hotărât să părăsească România. „Casa cu daruri” este tot o poveste despre Parisul lui Banu, dar din apartamentul lui, în care trăiesc toate poveştile pe care le-a strâns într-o viaţă.

***

În urmă 11 ani, în Bucureşti se inaugura noul sediu al Muzeului Naţional de Artă Contemporană într-o aripă a Palatului Parlamentului.

Muzeul face parte din programul organizat de Fundaţia „We are Europe” din Germania,  pentru grupurile de cetăţeni europeni dornici să cunoască îndeaproape valorile cuturale româneşti.

Mai multe detalii aflaţi de la ora 22:00, de la Corespondent TVRi”.

***

„Save a hearth”- „Salvează o inimă” este un proiect al unui grup de români, din ţară şi din străinătate, prin care zeci de copii cu malformaţii grave ale inimii pot fi salvaţi.

Asociaţia Salvează o Inimă şi Fundaţia Trafigura din Elveţia au reuşit printr-un sistem de donaţii online să strângă bani pentru a trimite la operaţie zeci de copii cu probleme cardiace.

Operaţiile au fost efectuate de către Mircea Cotul, medic primar în chirurgie cardiovasculară pediatrică, care ne-a spus mai multe amănunte despre acest proiect în emisiune.

Cauza este susținută și de Simona Pernot care a alergat, în urmă cu câteva zile, pentru copii cu afecțiuni cardiace, la Maratonul Internaţional de la Lausanne, şi în primul rând de fondatorul asociaţiei - Vlad Plăcintă, care a pus la punct un sistem de donaţii online, unic în România.

***

Tot în această ediţie, v-am adus în atenţie un proiect 100% românesc, iniţiat de un reprezentant remarcabil al comunităţii româneşti din Quebec, Canada .

Escu tv este singura televiziune românească difuzată prin cablu în această regiune şi are numai programe în limba română, de opt ori pe săptămână.

Marius Bălan, fondatorul acestui post, ne povesteşte cum s-a format echipa de la Escu tv.

***

Ambasada României şi Asociaţia Canadiană a Scriitorilor Români a organizat zilele trecute, la Ottawa, prezentarea celei mai recente cărți a lui Gilles Duguay, fost ambasador al Canadei la Bucureşti.

Cartea „Iubirea imposibilă a Mariei, regina de România” descrie rolul Familiei Regale în înfăptuirea Marii Uniri de la 1918 precum și implicarea Reginei Maria în realizarea acestui act istoric de o importanță deosebită pentru ţara noastră.

Învitat în emisiune, Gilles Duguay ne-a dat amănunte despre conţinutul acestei cărţi.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


7:00 În Slujba Binelui

La 30 de ani de când Mitropolia Basarabiei şi-a reluat misiunea spirituală, observăm strădania preoţilor de pe ambele maluri ale Prutului-adevăraţi promotori ai valorilor şi spiritului românesc-de a face misiune în parohiile din Republica Moldova. Patriarhia Română susține Ortodoxia în spațiul dintre Prut şi Nistru, iar duhovnicii reuşesc să-i adune pe oameni în jurul bisericii şi să ridice lăcaşuri de cult acolo unde n-a existat niciodată un loc de rugăciune. Rând pe rând, vă vom prezenta istoriile lor-exemple demne de urmat. Producător şi realizator Tatiana Slivca

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată de 11 ani. Curioasă din fire, ea îşi propune să îi descopere pe copiii din Republica Moldova, care îşi savurează copilăria prin prisma talentelor.

Fiecare emisiune are în calitate de invitat un copil talentat, pasionat, dedicat harului său. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Prezentator Vivien Rusu Producător Tatiana Slivca

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri