loader
Foto

Biorezonanţa, bolile sângelui şi importanţa mamografiei, la “Un doctor pentru dvs.”

În săptămâna 3-6 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR Internaţional, aflaţi ce înseamnă să fii vegan, cum apar şi care sunt bolile de sânge şi de ce sunt importante controalele la sâni.

 

Cei patru prezentatori ai emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” vă aşteaptă de luni până joi cu cele mai proaspete informaţii medicale despre prevenţie şi tratament, la TVR Internaţional. Mai jos descoperiţi temele de discuţie ale ediţiilor din săptămâna 3-6 noiembrie.

Luni, 3 noiembrie

Irninis Miricioiu discută cu medicul primar endocrinolog dr. Virgiliu Stroescu despre ce înseamnă să fii vegan, mai ales că pe 1 noiembrie marcăm Ziua Mondială a Veganismului, celebrată din 1994 încoace.

(w882) Irninis Mi

Ideea acestei sărbători i-a aparţinut lui Louise Wallis, pe atunci preşedinta Societăţii Vegane din Marea Britanie, pentru a marca 50 de ani de la înfiinţarea acestui ONG. În 2014, se împlinesc 70 de ani de la introducerea oficială a cuvântului "vegan" şi de la clarificarea conceptului de "veganism". De asemenea, noiembrie a fost desemnată Luna Veganismului, cu scopul de a promova stilul de viaţă vegan şi beneficiile acestuia.

Mai multe informaţii aflaţi de la dr. Virgiliu Stroescu, doctor în medicină, endocrinolog şi nutriţionist. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 4 noiembrie

Miruna Moraru a avut-o invitată pe Florica Munteanu, specilist în homeopatie, biorezonanţă magnetică şi Terapia Florilor, care explică ce înseamnă biorezonanţa ca metodă alternativă de diagnostic şi tratament.

(w882) Miruna Mor

Investigaţie a întregului organism fără radiaţii şi fără efecte secundare, biorezonanţa magnetică depistează afecţiunile chiar şi în fază incipientă, în doar o oră, şi este folosită şi ca metodă de tratament.  Un mare avantaj al acestei metode de evaluare este acela că poate fi folosită de oricine: adulţi, femei însărcinate, copii, chiar şi de bebeluşi şi de vârstnici. Singura contraindicaţie o prezintă cei care au stimulator cardiac.

Cum decurge o sedință de biorezonanță aţi putut afla de la invitata Mirunei Moraru. Ediţia este disponibilă pe TVR+

Miercuri, 5 noiembrie

Ana Maria Ghiur stă de vorbă cu dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar radiologie şi imagistică medicală, despre importanţa mamografiei.

(w882) Ana Maria

Statisticile oficiale arată că la fiecare minut, undeva în lume, o femeie moare din cauza cancerului mamar. În România se înregistrează un procent al mortalităţii de 36% din numărul total de femei diagnosticate, un procent mai mare decât media europeană - 29% şi chiar mondial - 31%. Principalul motiv al acestui fenomen este că româncele se prezintă la medic atunci când boala este destul de avansată, iar şansele de supravieţuiri sunt reduse. Despre importanța mamografiei aflați miercuri la “Un doctor pentru dumneavoastră”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Joi, 6 noiembrie

Sorin Sîrbov vă aduce ele mai noi informaţii despre bolile sângelui de la dr. Alina Tănase, şeful Secţiei de Transplant Medular a Spitalului Fundeni.

(w882) Sorin Sîr

România se numără acum printre ţările care pot asigura pacienţilor cu boli hematologice grave, atât transplant medular, cât şi transplant de celule stem, la standarde superioare.

Deşi transplantul medular are deja un istoric în România, este pentru prima dată când nivelul atins de către o secţie de acest profil din ţara noastră – e vorba de secţia condusă de invitată – e similar cu cel din cele mai dezvoltate ţări ale lumii. Mai mult, ea a contribuit şi la înfiinţarea primei bănci româneşti de celule stem aflată în afara sistemului de sănătate privat.
Ediție disponibilă online pe TVR+.

**

Din 13 octombrie a început un nou sezon al emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, cu Cristina Timuş în rol de producător. Ce schimbări aduce noul sezon, aflaţi AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri