loader
Foto

Despre antibiotice şi homeopatie, la “Un doctor pentru dumneavoastră”

De luni până joi, la ora 19.00, la TVR Internaţional, echipa emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” vă aşteaptă cu noi informaţii despre rolul nutriţiei în boala canceroasă, antibiotice, homeopatie şi paradontoză.

 

Care sunt invitaţii fiecărei ediţii şi ce se va discuta în detaliu despre temele de mai sus, aflaţi mai jos.

Luni, 17 noiembrie

Irninis Miricioiu v-a dat întâlnire, la ora 19.00, cu profesorul doctor John Ionescu, fondator şi director ştiinţific al Clinicii Speciale din Neukirchen, Bavaria, care a vorbit despre rolul nutriţiei în boala canceroasă.

(w882) Irninis Mi

Autor a peste 220 de publicaţii ştiinţifice în reviste europene şi americane pe teme de alergologie, dermatologie, boli neoplazice, medicina mediului şi gerontologie, John Ionescu are şi o bogată activitate didactică la universităţi de prestigiu, cum ar fi Capital University of Integrative Medicine, Washington, UMF Bucureşti, Donau University Krems (Austria), Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti.

Datorită dezvoltării fără precedent a industriei farmaceutice şi a forţei sale economice, medicina actuală trece prea uşor peste valoarea terapeutică a alimentelor naturale, deşi însuşi Hipocrat, părintele medicinii europene, spunea: "Hrana pe care o mănânci să-ţi fie medicament".

Încă de la începutul anilor ‘80, aşa cum recunosc şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia Mondială a Agriculturii (FAO), numeroase cercetări au scos în evidenţă influenţa nefastă a unor produse alimentare în producerea cancerului. Care sunt acele produse incriminate, aflaţi luni de la invitatul nostru, prof. dr. John Ionescu.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 18 noiembrie

Miruna Moraru discută conf. dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătății, microbiolog și specialist în sănătate publică, șef al laboratorului de microbiologie în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și șef al catedrei de Microbiologie a UMF „Carol Davila” despre oportunitatea folosirii antibioticelor.

(w882) Miruna Mor

Ca parte a unei largi iniţiative europene, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) şi autorităţile de sănătate din Uniunea Europeană au lansat iniţiativa celebrării în toată Europa a zilei europene de sensibilizare cu privire la folosirea antibioticelor, care este marcată, anual, la data de 18 noiembrie,  începând din anul 2008.

Cu această ocazie, se aduce în atenţia opiniei publice nevoia de informare privind pericolul la care suntem supuşi în ceea ce priveşte rezistenţa la antibiotice şi modul de utilizare responsabilă a acestora.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 19 noiembrie

Ana Maria Ghiur află de la invitatul ei, prof. dr. Pavel Chirilă, medic medicină internă, competenţă în apifitoterapie şi homeopatie, care sunt avantajele recurgerii la tratamente homeopatice.

(w882) Ana Maria

Ştiinţă medicală introdusă de dr. German Christian Friedrich Samuel Hahnemann (1755-1843), homeopatia este al doilea cel mai folosit sistem medical din întreaga lume conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Este larg folosită în Europa. Spre exemplu, în Anglia este utilizată de generaţii chiar de către familia regală. În Franţa apelează la homeopatie circa 40% din populaţie. În Canada şi Statele Unite a fost recunoscută oficial încă din 1938. Iar în Japonia şi pe întregul continent asiatic homeopatia  cunoaşte la ora actuală o mare dezvoltare.

Cât de mult este cunoscută şi folosită în România aflaţi miercuri, la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Joi, 20 noiembrie

Sorin Sîrbov vă prezintă cele mai noi informaţii privind implantul dentar şi parodontoza aflate, în direct, la dr. Ciprian Buicu, medic stomatolog.

(w882) Sorin Sîr

Parodontoza nu este o îmbolnăvire a dinţilor! Cel mai adesea, aceştia sunt sănătoşi. Statisticile arată că îmbolnăvirea aparatului de susţinere a dinţilor cauzează mai multe pierderi ale acestora decât cariile. Care este tratamentul acestei afecţiuni şi dacă se recomandă un implant dentar aflaţi, joi, de la dr. Ciprian Buicu.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

**

Din 13 octombrie a început un nou sezon al emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, cu Cristina Timuş în rol de producător. Ce schimbări aduce noul sezon, aflaţi AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri