loader
Foto

Galerie foto

Angela Similea şi Ovidiu Komornyik, invitații Adrianei Trandafir la TVRi

A treia ediţie a emisiunii "DEDICAȚII LA TVR INTERNAȚIONAL" v-a adus-o în case pe una dintre marile doamne ale muzicii uşoare româneşti: ANGELA SIMILEA!

 

Adriana Trandafir
DEDICAŢII LA TVR INTERNAŢIONAL

Ediția emisiunii de joi 31 octombrie este disponibilă online pe TVR+

Elevă a cunoscutei profesoare Florica Orăscu, solista a obținut de tânără câteva premii naționale, ceea ce a făcut să fie selecționată să reprezinte România la Cerbul de Aur, în 1970. Locul al II-lea câștigat la Brașov a impus-o cu adevărat în atenția publicului – imaginile din arhiva de aur TVR, nu numai de atunci, le puteți revedea după atâția ani în emisiunea noastră.

Radioul și televiziunea au cultivat în anii care au urmat o vedetă cu majusculă a muzicii românești, care la rândul ei a lansat - șlagăr după șlagăr – lucrările compozitorilor români, de la George Grigoriu la Florin Bogardo, de la Marcel Dragomir la Ion Cristinoiu și lista poate continua. „Un albastru infinit” (premiul I la Mamaia), „Casa mea”, „De n-ai să vii”, „Dacă n-ai fi existat”, „Nu-mi lua iubirea”, „Voi cânta pentru mileniul III”, „Iubite”, „Să mori de dragoste rănită” (Melodia secolului XX, într-o gală organizată de TVR 2 în 2000).

Alături de Angela Similea, emisiunea îl va găzdui pe OVIDIU KOMORNYIK, nu întâmplător – colaborarea cu Angela Similea împlinește anul acesta un deceniu, de la albumul „Lumea mea” (Discul de Aur în 2007) și până la duetul publicat pe „De dragul tău”.

Afirmat deopotrivă ca solist și compozitor din 1990, Ovidiu a devenit un pion important în show-biz-ul românesc, casa sa de producție Ovo Music sprijinind mulți colegi de breaslă (Marcel Pavel, Adrian Daminescu, Zoia Alecu, Silvia Dumitrescu, Gabriel Dorobanțu, Florin Piersic și atâția alții).

O MELODIE PENTRU ROMÂNIA. „Ionel, Ionelule” – celebra melodie lansată la teatrul Alhambra în 1937 de compozitorul Claude Romano – îl are în culise pe marele muzicolog, compozitor, ziarist-scriitor George Sbârcea.

Dincolo de melodia a cărei poveste o veți afla joi seara, marele om de litere și de muzică a rămas celebru pentru tangourile argentiniene care i s-au cântat în toată Europa, contactele interbelice cu mai multe cancelarii importante de pe continent (incluzând interviuri cu Hitler ori Mussolini), cele 83 de cărți... dar și pentru emisiunile de popularizare a muzicii de la TVR. În emisiune, secvențe antologice din 1984, când George Sbârcea discută cu Aristide Buhoiu despre melodia pe care o propunem telespectatorilor în ancheta noastră. Interpret? Cine altcineva decât Gică Petrescu!

Clipul din diaspora îl are în prim plan în această ediție pe Gilmar Oprișan, solist care trăiește alături de familia sa la Toronto. În 2008, tocmai pentru a nu-și uita rădăcinile (dar și pentru a-i bucura pe cei peste 50 000 de români stabiliți în zonă) Gil a lansat un disc interpretat în limba română - „Secret”. Ulterior, basistul formației Nashpa Sound care animă toate sărbătorile românilor, Raul Dudnic (realizator al emisiunii „Noi românii”) l-a ajutat să producă videoclipul „Dacă”.

Emisiunea poate fi urmărită joi 31 octombrie, de la ora 21.10, la TVR Internaţional şi live pe www.tvrplus.ro.

Foto: similea.ro şi ovidiukomornyik.ro

13:00 Omul şi timpul (R)

* Enescu o afacere de stat. Criza rachetelor din Cuba

Producător Ruxandra Ţuchel

(Reluare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri