loader
Foto

Galerie foto

De vorbă cu Mircea Druc, la “Orizont european”

Luni, 3 noiembrie, de la ora 20.30, la TVR Moldova, şi marţi, 4 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR Internaţional, la “Orizont european”, Miruna Munteanu a stat de vorbă cu Mircea Druc, fost premier al Republicii Moldova în 1990-1991.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Mircea Druc s-a născut în judeţul Bălţi din Republica Moldova în 1941 şi este unul dintre oamenii politici adepţi ai reunificării cu România.

Între 25 mai 1990 şi 28 mai 1991 el a condus Consiliul de Miniştri al Moldovei, exact în perioada în care Uniunea Sovietică îşi trăia ultimele clipe.

La emisiunea “Orizont european” Mircea Druc face o trecere în revistă a trecutului Republicii Moldova, aducând în discuţie atât prezentul, cât şi viitorul ei.

Cum era viaţa în Moldova sub puterea sovietică? În ce situaţie este astăzi Moldova în noul context regional? La ce evoluţii ne putem aştepta în regiune? Ce greşeli nu trebuie repetate în relaţia cu Rusia? Care sunt  perspectivele Moldovei? La toate aceste întrebări aflaţi răspunsuri la ediţia “Orizont european”.

Alte teme ale ediţiei includ votul de duminică din Republica Moldova, când mii de moldoveni care deţin cetăţenie română şi-au exprimat opţiunea în ce priveşte alegerea preşedintelui României. La secţiile de votare din Chişinău s-au format cozi imense, dar cu toate acestea alegătorii nu s-au dat duşi. Potrivit spuselor mai multor oameni, aceştia au votat pentru o Românie frumoasă şi prosperă, dar şi pentru bunăstarea Republicii Moldova.

De asemenea, se va discuta şi despre noua emisiune de ştiri produsă pentru TVR, postul SRTv pentru Republica Moldova. Telejurnalul TVR  pentru Republica Moldova s-a lansat la 1 noiembrie şi poate fi urmărit de luni până vineri, la ora 19.00.

Invitat prin  telefon: Arcadie Barbăroşie, director executiv al Institutului de Politici Publice, Chişinău.

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Miturile comunismului

Producători: Raluca Rogojină, Roxana Tarhon

Editor coordonar emisie Luminița Iordănescu

(redifuzare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri